foto: Publicitātes foto
Solana svin savu ceturto gadadienu ar lieliskiem panākumiem
Bizness un ekonomika
2024. gada 19. marts, 13:42

Solana svin savu ceturto gadadienu ar lieliskiem panākumiem

Reklāmas projekts

Cik daudz jums būtu šodien, ja būtu ieguldījis SOL žetonos 2020. gada martā? Un, kura ir nākamā lielā kriptovalūta, kurā vērts investēt šodien?

Solana svin savu ceturto gadadienu. Cik daudz jums būtu šodien, ja būtu ieguldījis SOL žetonos 2020. gada martā?

Solana, slavenā decentralizētās blokķēdes platformas kriptovalūta, svin savu ceturto gadadienu. Šobrīd žetona cena ir augstākā kopš 2021. gada beigām.

2017. gada novembrī Anatolijs Jakovenko publicēja balto gāmatu. Viņš ieguva pieredzi strādājot Qualcomm, Mesosphere un Dropbox. Tās mērķis bija vienkāršot tīkla sinhronizāciju. Viņš gribēja, lai tas būtu “zibens ātrumā”.

Jakovenko un kolēģi no Qualcomm nodibināja uzņēmumu, kuru sākotnēji sauca par Loom. Vēlāk viņi mainīja savu nosaukumu uz Solana Labs. Nosaukums “Solana” ir ņemts no Solana pludmales. Tā ir neliela pludmales pilsēta, kurā viņi strādāja, strādājot Qualcomm.

2018. gadā tehnoloģija tika mērogota, lai tā darbotos mākonī. Jūlijā tika izlaists testnets, kas atbalstīja 250 000 darījumus sekundē. Uzņēmums palielināja vairāk nekā 20 miljonus žetonu pārdošanā. 2020. gada martā tika palaists Mainnet Beta. Beta versija piedāvāja darījumu iespēju un atbalstu viedajiem līgumiem.

Neskatoties uz agrīnajām problēmām ar lielu darījumu apjomu, Solana izdzīvoja. 2021. gada jūnijā Solana Labs pārdeva SOL žetonus par 314 miljoniem ASV dolāru. Galvenie pircēji bija Andreessen Horowitz un Polychain Capital.

Tomēr projektam bija arī sava daļa neveiksmju. Pirmajos gados liels skaits vienlaicīgu darījumu izraisīja pārtraukumus. 2022. gada jūlijā saskārās ar apsūdzību, kurā tika apgalvots, ka tas no 2022. gada 24. marta pārdeva nereģsitrētus vērtspapīru žetonus un apzināti maldināja investorus par SOL žetonu apgrozībā esošo piegādi.

Solana tagad lepojas ar 276 miljardiem darījumu, tai ir vairāk nekā 1600 pārbaudītāju un 254 miljoni bloku. SOL ar tirgus maksimālo apjomu 81,7 miljardi ASV dolāru pašlaik ir piektā lielākā kriptovalūta.

Cik daudz šodien dotu 1000 dolāru ieguldījums agrīnajā SOL?

1000 ASV dolāru ieguldījums SOL 2020. gada aprīlī šodien dotu 192 590 ASV dolārus. Tas nozīmē 19 159% atdevi četru gadu laikā. Salīdzinājumam, tajā pašā laikā S&P 500 akciju indekss pieauga tikai par 29%.

Solana pašlaik tirgojas par 184.83 ASV dolāriem. Tas ir tikai neduadz mazāk nekā 2021. gada novembra rekordaugstais līmenis - 260,06 ASV dolāri. 

foto: Publicitātes foto

Solana sasniegumi parāda, cik dinamiski var attīstīties kriptovalūtu tirgus.

Kopumā kriptovalūtu tirgus piedzīvo lielus kāpumus. Šī kāpuma laikā jauna kriptovalūta ar nosaukumu Green Bitcoin ir parādījusies un gūst panākumus iepriekšpārdošanā. 

Apvienojot kriptovalūtas sfēru, apņemšanos ievērot videi draudzīgumu un koncentrēšanos uz “iesaldēšanu”, Green Bitcoin ir izdevies piesaistīt daudzveidīgas auditorijas uzmanību.

Green Bitcoin iepazīstina ar jaunu konceptu - Gamified Green Staking

Green Bitcoin ir projekts, kura mērķis ir aptvert dominējošās tendences kriptovalūtu tirgū, apvienojot kriptovalūtas pieņemšanu, videi draudzīgumu un “iesaldēšanas” elementus. Platforma ievieš jēdzienu “Gamified Green Staking” - dizaina filozofija, kas sola eksponeciālu atlīdzību un potenciālus simboliskus bonusus līdz pat 100%.

foto: Publicitātes foto

Green Bitcoin pieeja tiek reklamēta kā harmonisks Bitcoin novatoriskā mantojuma un Ethereum videi draduzīgās blokķēdes tehnoloģijas sajaukums. Šī novatoriskā saplūšana ir piesaistījusi dažādu kriptovalūtu kopienas dalībnieku uzmanību.

$GBTC žetonu iepriekšpārdošana ir pieejama vairākos posmos, un pašreizēja žetona cena ir 1,0682 ASV dolāri. Iepriekšpārdošana ir izraisījusi ievērojamu interesi, līdz šim piesaistot gandrīz 6 miljonus ASV dolāru.

$GBTC žetonu sadalījums, filozofija un APY

Žetonu piešķiršana ir strukturēta šādi: 50% no kopējā $GBTC žetonu piedāvājuma ir veltīti iepriekšpārdošanai, bet 20% ir atvēlēti “iesaldēšanas” balvām. Turklāt 12,5% ir paredzēti mārketinga aktivitātēm, 7,5% ir paredzēti likviditātes nodoršināšanai un 10% ir paredzēti kopienas balvām.

foto: Publicitātes foto

Green Bitcoin dizaina filozofija ir balstīta uz caurspīdīgumu un intuitivitāti, ieviešot atšķirīgu “iesaldēšanas” modeli, kas ir cieši saistīts ar Bitcoin cenu izmaiņām, vienlaikus nosakot minimālu ietekmi uz vidi.

“Iesaldēšanas” process ietver GBTC žetonu bloķēšanu, atlīdzības ir saistītas ar Bitcoin cenu prognozēm. Pieprasīt šīs atlīdzības var pēc “iesaldēšanas” perioda beigām. 

Darbojoties kā Proof-of-Stake tīkls, Green Bitcoin lepojas ar ļoti zemu enerģijas patēriņu, tikai 35Wh, kas ir ievērojami zemāks nekā citiem tīkliem, piemēram, BTC, BTC Cash un BTC SV. Turklāt platforma ietver saistošas funkcijas, piemēram, iknedēļas prognozēšanas izaicinājumus, lai saglaātu ilgstošu auditorijas līdzdalību.

Kritisks faktors jebkuras platformas panākumos ir ikgadējā procentuālā peļņa (APY), un Green Bitcoin šajā aspektā ir izcils. Pašlaik piedāvājot APY 95%, projekts piedāvā ļoti daudzsološu nākotnes perspektīvu.