foto: Publicitātes foto
Kriptofirma pārvietoja 4,2 miljonus dolāru aktīvus uz digitālo maku
Bizness un ekonomika
2024. gada 12. marts, 15:45

Kriptofirma pārvietoja 4,2 miljonus dolāru aktīvus uz digitālo maku

Reklāmas projekts

Kriptovalūtu uzņēmums Copper pārskaitīja digitālos aktīvus vairāk nekā 4,2 miljonu dolāru apmērā makam, kas saistīts ar krievijas ieroču tirgotāju

Kriptovalūtu firma pārvietoja 4,2 miljonus dolāru aktīvus uz digitālo maku

Analīze rāda saikni starp Copper Technologies un Džonatanu Zimenkovu, kuram vēlāk tika piemērotas ASV sankcijas par iebrukumu Ukrainā.

Copper Technologies pārskaitīja digitālos aktīvus vairāk nekā 4,2 miljonu dolāru vērtībā uz kriptovalūtu maku, kas piederēja kādam iespējamam Krievijas ieroču tirdzniecības tīkla dalībniekam, kuram vēlāk tika piemērotas ASV sankcijas.

Sīkāka informācija par darījumiem, kas saistīti ar Copper Technologies, rada jautājumus par to, vai Apvienotās Karalistes likumi, kas regulē kriptovalūtu ir pietiekami ātri pielāgojušies, lai ietu kopsolī ar strauji augošo nozari, kas arvien vairāk tiek pārbaudīta attiecībā uz anonimitātes līmeni, ko tā var nodoršināt.

Kriptovalūtu ierakstu analīze, ko veikusi Guardian un Starptautiskais pētniecisko žurnālistu konsorcijs (ICIJ), atklāj saikni starp vienu no ievērojamākajām kriptovalūtu kompānijām un Izraēlā dzimušo Krievijas pilsoni Džonatanu Zimenkovu.

29 gadus vecais Zimenkovs 2023. gada februārī tika pakļauts ASV sankcijām par viņa tēva Igora Zimenkova vadītā “Zimenkova tīkla” - ieroču tirdzniecības un izvairīšanās no sankcijām tīkla - palīdzību Krievijas militārpersonām iebrukumā Ukrainā.

Ieraksti liecina, ka 2021. gada maijā Copper pārskaitīja digitālo valūtu miljoniem dolāru vērtā makā, kas kopš tā laika tika identificēts kā Džonatanam Zimenkovam piederošs. Sankcijas viņam tika piemērotas 19 mēnešu vēlāk. Uzņēmums Copper, kas 2021. gada oktobrī par padomnieku pieņēma darbā bijuši valsts kases kancleru Filipu Hamondu, atradās Londonā, bet kopš tā laika ir pārcēlies uz Šveici.

Kaut arī Zimenkovs netika pakļauts sankcijām, kad notika darījums, ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) ir paziņojis, ka tīkls bija aktīvs vairākus gadus, kad tas noteica ierobežojumus 22 fiziskām un juridiskām personām vairākās valstīs.

Neskaidri nolūki aiz Copper pārskaitījuma Zimenkovam

Zimenkova tīkls bijis iesaistīts vairākos Krievijas kiberdrošības un helikopteru pārdošanas darījumos ārvalstīs, kā arī mēģinājumos piegādāt ieročus nenosauktai Āfrikas valstij.

Nekas neliecina, ka Copper būtu pārkāpis kādas sankcijas vai citus noteikumus, kas bija spēkā darījuma laikā.

Tomēr atklājums izgaismo necaurredzamo kriptovalūtas pasauli un tās piedāvāto anonimitāti, ka arī rada jautājumus par to, kā digitālie aktīvi un ar tiem saistītie darījumi būtu jāregulē plašākā finanšu sistēmā.

“Copper ļoti nopetini uztver savas atbilstības, juridiskās un regulējošās saistības un ir rīkojies pilnībā saskaņā ar visiem piemērojamajiem regulējošajiem standartiem, tostarp visiem piemērojamajiem sankciju aizliegumiem Apvienotaja Karalistē,” sacīja uzņēmuma pārstāvis.

The Guardian un ICIJ saprot, ka Zimenkovs nebija Copper klients, kas nozīmē, ka tai nebija normatīvo pienākumu pārbaudīt viņa identitāti. Uzņēmums neatbildēja uz konkrētiem jautājumiem par attiecībām ar Zimenkovu.

Blockchain žurnāli liecina, ka 2021. gada maijā Copper pārskaitīja Džonatanam Zimenkovam vairāk nekā 1700 Ethereum, kuru vērtība tobrīd bija vairāk nekā 4,2 miljoni dolāru. Saskaņā ar blokķēdes analīzes platformu Etherscan, tie tika pārsūtīti divos darījumos tajā pašā dienā.

Darījumu mērķis un digitālo aktīvu sākotnējais avots nav skaidrs. Zimenkovs nekādus komentārus nav sniedzis.

Bitcoin Minetrix labākais altkoins, kurā ieguldīt

Tagad, kad iepriekšpārdošanas ietvaros ir savākti vairāk nekā 12 miljoni ASV dolāru, Bitcoin Minetrix iegūst nopietnu impulsu un piesaista kriptovalūtu investoru uzmanību, kuri meklē daudzsološus jaunus projektus.

foto: Publicitātes foto

Sociālo saziņas līdzekļu kanālos pieaug ažiotāža par projektu, jo izplatās ziņas par tā novatorisko lietošanas gadījumu un ienesīgo likmju atlīdzību.

Jo īpaši tās X vietnes un Telegram kopienas strauji paplašinās.

Ar iesaistījušās kopienas veidošanu Bitcoin Minetrix šogad ir gatavs ievērojamai izaugsmei.

Bitcoin Minetrix komanda ir devusi mājienus par plāniem iekļaut vietējo $BTCMTX žetonu vadošajās kriptovalūtu biržās, tiklīdz tā iepriekšpārdošana būs noslēgusies.

Iekļaušana biržās nodoršinās plašāku piekļuvi tirdzniecībai un parasti pieaug arī cena.

Inovācija “Stake-to-Mine” veicina ažiotāžu par Bitcoin Minetrix

foto: Publicitātes foto

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Bitcoin Minetrix ir ieguvis lielu popularitāti, ir tā novatoriskā Stake-to-Mine funkcija.

$BTCMTX turētāji var “iesaldēt” savus žetonus, lai nopelnītu mākoņrades kredītus, kurus pēc tam var sadedzināt, lai piekļutu platformas ieguves jaudai.

Būtībā šis mehānisms ļauj lielākam skaitam cilvēku piedalīties kriptovalūtu ieguvē un nopelnīt atlīdzības.

Turklāt Bitcoin Minetrix ir ieviesis $BTCMTX “iesaldēšanas” protokolu, kas piedāvā ienesīgas peļņas iespējas.

“Iesaldējot” žetonus, īpašnieki var nopelnīt APY līdz pat 57% - ar jau vairāk nekā 729 miljoniem žetonu.

Šis modernais dizains piesaista milzīgu uzmanību no privātajiem investoriem un pat no augsta līmeņa kriptovalūtu ietekmētājiem.

Kriptovalūtu investoriem, kuri meklē aktīvus ar patiesām ilgtermiņa perspektīvām, Bitcoin Minetrix varētu būt viens no tiem, kas jāskatās, jo tā notiekošais ICO uzņem apgriezienus.

Ieinteresētie investori var iegādāties $BTCMTX žetonus par 0,014 ASV dolāriem.