foto: Publicitātes foto
TOP 10 populārākie ceļojuma galamērķi Eiropā ziemas sezonā
Tūrisms
2024. gada 23. februāris, 09:00

TOP 10 populārākie ceļojuma galamērķi Eiropā ziemas sezonā

Sadarbības projekts

Eiropa ir pievilcīgs ceļojumu galamērķis visos gadalaikos, bet ziemā tā iegūst īpašu burvību. Sākot ar slēpošanu kalnos un beidzot ar pastaigu pa sniegotām ainavām. Lai jums būtu vieglāk izvēlēties, kur doties ceļojumā, esam apkopojuši TOP 10 iecienītākos ceļojumu galamērķus Eiropā.

foto: Publicitātes foto
  1. 1. Cermata, Šveice

Ja jūs vēlaties izbaudīt ziemas priekus slēpojot vai braucot ar snovborda dēli, tad Cermata (Zermatt) ir piemērota tieši jums. Pateicoties kalnu kūrorta atrašanās vietai, slēpot iespējams teju visu cauru gadu. Cermata ir īpaša arī ar to, ka tajā nav atļauts pārvietoties ar privātajām automašīnām, kas nodrošina augstu gaisa kvalitāti.  

  1. 2. Vīne, Austrija

Ņemot vērā, ka Austrija ir viens no iecienītākajiem slēpošanas galamērķiem, apmeklējot galvaspilsētu, Vīni, var apvienot ziemas prieku baudīšanu ar skaistās pilsētas apskatīšanu. Vīne ir populārs kalnu slēpošanas galamērķis, kas piedāvā slēpošanas trases dažādu līmeņu slēpotājiem.

  1. 3. Prāga, Čehija

Ja vēlaties doties ziemas brīvdienās, lai baudītu mākslu, apmeklējot muzejus un izrādes, tad Prāga būs piemērota jums. Ziemas sezonā Prāga nav tik piepildīta ar tūristiem, tādēļ jums būs lieliska iespēja izbaudīt pilsētas burvību un, nesteidzīgi nobaudīt kafiju kādā no pilsētas restorāniem.

  1. 4. Lillehammere, Norvēģija

Šī pilsēta ir zināma, kā viena no populārākajiem slēpošanas galamērķiem. Tā piedāvā plašu slēpošanas trašu klāstu, kas būs piemērots gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem slēpotājiem. Ja esat slēpošanas entuziasti, tad šī vieta ir domāta tieši jums.

  1. 5. Budapešta, Ungārija

Budapešta ir slavena ar saviem termālajiem baseiniem, kas ziemas sezonā būs piemēroti tiem, kuriem nepatīk aukstums. Noteikti apmeklējiet Sēčeņi termālos baseinus (Széchenyi gyógyfürdő), kas ir lielākais medicīnisko baseinu komplekss Eiropā.

  1. 6. Bādgašteina, Austrija

Bādgašteina ir kūrortpilsēta, kas atrodas Augstajā Tauerna kalnā. Tas ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem Austrijā, kas piesaista slēpotājus ziemā. Šī pilsēta piemērota arī pārgājienu cienītājiem, jo te pavērsies brīnišķīgas kalnu ainavas.

  1. 7. Arosa, Šveice

Arosa ir burvīga Alpu kūrortpilsēta, kas ir pazīstama ar brīnumainajām kalnu ainavām un ģimenēm draudzīgu atmosfēru. Pilsētu ieskauj sniegotas virsotnes un tā ir lieliska vieta, kur baudīt dažādas ziemas aktivitātes – slēpošanu, slidošanu, braukšanu ar ragaviņām un vēl daudz ko citu.

  1. 8. Jasna, Slovākija

Jasna ir populārs kalnu kūrorts Slovākijā, kas ziemas sezonā piedāvā aizraujošas iespējas kalnu mīļotājiem un slēpotājiem. Šī pilsēta lepojas ar skaistajām kalnu panorāmām un daudzveidīgām slēpošanas trasēm – gan iesācējiem, gan slēpošanas entuziastiem. Turklāt Jasnas pilsēta ir arī labs sākumpunkts tiem, kuriem patīk doties pastaigās pa sniegotajiem mežiem.

  1. 9. Zakopane, Polija

Zakopane ir populārs brīvdienu kūrorts, kur būs iespēja baudīt dažādu līmeņu slēpošanas trases, doties pārgājienā kalnos un baudīt relaksējošu atpūtu termālajos baseinos. Te atradīsiet arī daudz mazus veikaliņus, suvenīru stendus, kā arī kafejnīcas un restorānus, kur būs iespēja nobaudīt tradicionālos poļu virtuves ēdienus.

  1. 10. Karpača, Polija

Ja jūsu galvenais mērķis ir slēpošana, Karpačas slēpošanas kūrorts būs piemērots tieši jums. Šī pilsēta ir viena no valsts nozīmīgākajām slēpošanas, snovborda un kalnu pārgājienu apskates vietām. Karpača ir pazīstama arī kā “spa pilsētiņa” un to uzskata par apmeklēšanas vērtu alternatīvu slavenajajam galamērķim – Alpiem.

Šie ceļojuma galamērķi nodrošina neaizmirstamas ziemas atmiņas un piedzīvojumus. Sāciet plānot savu nākamo ziemas ceļojumu Eiropā un iemīlieties šajā aukstajā, bet burvīgajā sezonā!

foto: Publicitātes foto

Svarīgi apzināties, ka, dodoties baudīt ziemas priekus kalnos, nepieciešams piemērots apģērbs, kura iegāde var prasīt zināmus ieguldījumus. Patēriņa kredīts var būt piemērots risinājums.  Mēs Ondo.lv atgādinām - aizņemieties atbildīgi, izvērtējot savu finansiālo situāciju un aizdevuma atmaksas iespējas.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par to, kā Latvijā izbaudīt aktīvo atpūtu ziemā, lasiet Ondo.lv bloga rakstu: Aktīvā atpūta Latvijā visai ģimenei ziemas sezonā.