Gardumi un delikateses Rīgas centrāltirgū. 2024. gada februāris

Rīgas Centrāltirgus allaž ļaudīm piedāvājis plašu pārtikas produktu klāstu – te ikdienišķo kaloriju devu atradīs gan vegāni un askēti, bet ...

gallery icon
Bizness un ekonomika
2024. gada 6. februāris, 19:10

FOTO: par cūkas kāju var atstāt pat 667 eiro! Cik maksā delikateses un gardumi Rīgas Centrāltirgū?

Jauns.lv

Rīgas Centrāltirgus allaž ļaudīm piedāvājis plašu pārtikas produktu klāstu. Te ikdienišķo kaloriju devu atradīs gan vegāni, gan askēti, bet kārumnieki un gardēži Centrāltirgus paviljonos uzies izsmalcinātus gardumus un delikateses. Ir gan kartupeļi, bietes un burkāni, gan laši, nēģi un citvalstu gardumi, bet cik tas viss maksā?

Te nu Centrāltirgus piedāvā plašu cenu diapazonu, tā teikt, katram pēc maciņa biezuma iespējām.

Svaigi dārzeņi cenas ziņā, protams, ir visdemokrātiskākie, Kartupeļi – sākot no 0.60 eirocentiem, nedaudz dārgāki būs sīpoli un burkāni. Kolrābis jau būs dārgāks – 4.60 kilogramā, bet zaļumu – pētersīļu, diļļu, spinātu, cenas sākot viena eiro.

Augļu cenas ir mazliet augstākas – āboli maksā ap 2 eiro kilogramā, citroni un mandarīni – 2.50, bumbieri  - 2.60, granātāboli pieejami cenās sākot no 2.80-4.80 eiro, bet, ja ir vēlme pamieloties ar mellenēm, būs jāšķiras no gandrīz 10 eiro par kilogramu.

Marinējumi Centrāltirgus apmeklētājam izmaksās jau dārgāk. Tā, piemēram, korejiešu burkāni un dažādi marinējumi maksās 6 eiro kilogramā. Skābēti kāposti – ap 3 eiro un dārgāk. Olīvas ar dažādu pildījumu sākot no 3 eiro par kilogramu. Skābēti kāposti – 4.50, bet marinēti ķiploki – sākot no 12 eiro!

Visdārgāk, protams, izmaksās gaļas produkti, zivis un jūras veltes. Svaiga gaļa, citu starp, pieejama sākot no 0.40 eiro – runa ir par cūkas galvu. Svaigi cūkas stilbi jau maksās 2.50, kakla karbonāde – gandrīz seši eiro. Dažādi kūpinājumi maksās jau mazliet “sālītāk” – sākot no 9 eiro. Savukārt, ja ļoti gribas patērēties, tad droši jādodas uz Centrātirgus zivju paviljonu. Svaigas un saldētas zivis var iegādāties pat zem pieciem eiro kilogramā, taču kūpināto un gatavo zivju kategorijā var patērēties – kūpināts breksis  - gandrīz 9 eiro kilogramā, jūras asaris – gandrīz 10 eiro, sviesta zivs – ap astoņi eiro. Nēģi želejā – 39 eiro kilogramā, sarkanie ikri – 55 eiro, bet garneles – 19.90 kilogramā. Tas, protams, nav viss – ja gribas sevi palutināt ar spāņu hamonu, tad par labu cūkas kāju var atstāt pat 667 eiro.

Bet, ja naudu tērēt negribas, bet pēc ekskursijas Centrāltirgū mutē saskrējušas siekalas, tad var sevi palutināt ar lašmaizīti ar purava šķēlīti – tas maksās vien 1.90.