foto: Publicitātes foto
Bezvadu austiņas – investīcija labsajūtā un augstvērtīgā skaņas kvalitātē
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 30. novembris, 03:59

Bezvadu austiņas – investīcija labsajūtā un augstvērtīgā skaņas kvalitātē

Reklāmraksts

Kā liecina tehnoloģiju izpētes kompānijas “App Annie” pērn veiktais pētījums, viedtālruņu īpašnieki pavada vidēji piecas stundas dienā, izmantojot savu viedierīci. Lielākoties šis laiks tiek patērēts, klausoties mūziku, skatoties filmas vai seriālus vai sazvanoties, tāpēc bez kvalitatīvām un trokšņu slāpējošām austiņām neiztikt. Pateicoties bezvadu austiņu daudzfunkcionalitātei, ērtajai lietošanai un spējai pielāgoties katra lietotāja vēlmēm un vajadzībām, droši var apgalvot, ka šodien tās ieņēmušas paliekošu vietu ikviena mūsdienīga un aktīva viedtālruņa lietotāja ikdienā.

Dažādi apstākļi, nemainīga kvalitāte

Pēc Qualcomm “The State of Sound Report 2022” datiem, 71% respondentu atzīst, ka raidierakstu un mūzikas klausīšanās atstāj pozitīvu ietekmi uz labsajūtu. Daļu no šīs labsajūtas nenoliedzami ietekmē arī bezvadu austiņu kvalitāte, tāpēc tehnoloģiju ražotāji šodien pievērš arvien lielāku uzmanību to veiktspējai, sniegumam un nēsāšanas komfortam. Arī Huawei, 10 gadu laikā apņēmīgi veicot tehnoloģiju izpēti un izstrādi, ar katru austiņu sēriju parūpējas, lai tiktu nodrošināta arvien augstāka kvalitāte.

“Jaunās Huawei FreeBuds Pro 3 bezvadu austiņas ir aprīkotas ar Hi-Res Dual Driver skaņas sistēmu, kas nodrošina izcilu, reālistisku dzirdamību bez skaņas kavēšanās. Tās izceļas ar trīskāršu adaptīvo ekvalaizera algoritmu, kas nodrošina, ka dažādu žanru dziesmas, raidieraksti vai filmas tiek atskaņotas, izmantojot to pilno skaņas potenciālu jebkurā vietā un laikā,” stāsta tehnoloģiju eksperts Mikus Tillers.

Skaidra balss, nepārprotams vēstījums

foto: Publicitātes foto

Ne vienmēr izdodas ieplānot zvanus sev ērtā laikā un vietā un nodrošināt, ka zvanītājs otrpus klausulei saklausa skaidru balsi bez blakus trokšņiem. “Jaunākās paaudzes bezvadu austiņas izceļas ar iebūvētu augstākas jutības mikrofonu, kas novietots tuvāk lietotāja auss kanālam, nodrošinot precīzāku balss uztveršanu. Tas ir īpaši noderīgi ne tikai tiem cilvēkiem, kas regulāri sazvanās, esot kustībā, bet arī tiem, kas izmanto balss ierakstīšanas rīkus savā viedtālrunī. Turklāt nereti par satura kvalitāti spriež arī pēc tā audio, tāpēc, laicīgi parūpējoties par tā kvalitāti, tiks ievērojami atvieglots darbs satura radītājiem,” stāsta M. Tillers.

Trokšņu slāpēšana – gudra un pārdomāta

Nav noslēpums, ka, ilgstoši atrodoties trokšņainā vidē, tiek ietekmēta cilvēka produktivitāte, stresa līmenis un koncentrēšanās spējas. Taču ne vienmēr aizņemtajā ikdienas ritmā izdodas patverties mierā un klusumā, tāpēc jaunāko tehnoloģisko ierīču piedāvātā trokšņu slāpēšanas funkcija kļūst par vērtīgu un pat neatņemamu atbalsta rīku. Tomēr jāņem vērā, ka pārāk liela trokšņu slāpēšana var izraisīt spiedienu ausīm, savukārt nepietiekama skaņas nomākšana – neapmierinošu klausīšanās pieredzi. Tāpēc trokšņu slāpēšanai jābūt pārdomātai un gudrai.

foto: Publicitātes foto

“Jaunās Huawei bezvadu austiņas ir aprīkotas ar mākslīgā intelekta adaptīvās trokšņu slāpēšanas algoritmu. Tas nozīmē, ka tās spēj individuāli pielāgoties katram lietotājam, apkārtējai videi un austiņu valkāšanas stāvoklim. Salīdzinot ar iepriekšējām Huawei bezvadu austiņām, FreeBuds Pro 3 nodrošina pat par 50% labāku apkārtējo trokšņu slāpēšanu,” uzsver Huawei produktu apmācību vadītājs M. Tillers.

Jo īpaši trokšņu slāpēšana var būt noderīga tiem, kas piekopoj hibrīddarbu, jo nākas strādāt no visdažādākajām vietām. To pierāda arī Qualcomm “The State of Sound Report 2023” gūtie rezultāti – 39% pētījuma respondentu atzīst šo kā vienu no galvenajiem iemesliem, kāpēc izmanto austiņas darbā. Tāpat trokšņu slāpēšana ir noderīga arī tiem, kas ikdienā spēlē video spēles, jo ir iespēja ne tikai saklausīt citus spēlētājus no tālas distances, bet arī iegrimt netraucētā spēļu valstībā. Arī Qualcomm veiktajā pētījumā 38% respondentu norādīja, ka, spēlējot video spēles, izmanto tieši bezvadu austiņas.

Tēmas