"Xbox controller" – pārspēj konkurentus ar vislabāko "Xbox" pulti
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 23. februāris, 10:59

"Xbox controller" – pārspēj konkurentus ar vislabāko "Xbox" pulti

Reklāmas projekts

Neskatoties uz to, vai konsoli izmanto sacīkšu spēļu vai šūteru spēlēšanai, kvalitatīvai pultij ir liela loma tajā, vai varēsi pārspēt konkurentus un kļūt par uzvarētāju. Bieži vien uzvara ir atkarīga no vienas džoistika kustības, tāpēc ir svarīgi izmantot ērtu kontrolieri ar labu atsaucību. Turpini lasīt šo rakstu un uzzini vairāk par Xbox pultīm (Xbox controller) un citiem Xbox aksesuāriem, kas palīdzēs tev uzvarēt!

Kas jāņem vērā, izvēloties Xbox pulti?

Pirms iegādājaties jaunu kontrolieri, noteikti vajadzētu pārliecināties, vai šo kontrolieri var savienot ar jūsu konsoli vai datoru. Kontroliera izvēlē ir jāņem vērā arī citi svarīgi apsvērumi, piemēram:

  • Savienojuma (porta) veids. Mūsdienās kontrolieru zelta standarts ir bezvadu savienojums, kas ir krietni parocīgāks nekā savienojums ar vadu. Tomēr vajadzētu pievērst uzmanību kontroliera porta veidam (micro USB, USB-C), lai būtu iespējams kontrolieri pieslēgt pie konsoles un uzlādēt.
  • Ražotājs. Iesakām izvēlēties Xbox controller no oriģinālā ražotāja Microsoft – tā ir visdrošākā izvēle. Tomēr nevajadzētu uzreiz atmest ideju par Xbox pults iegādi no cita ražotāja – tikai svarīgi pārbaudīt konkrētā ražotāja kvalitāti un reputāciju. 1a.lv internetviekalā ir pieejami kontrolieri gan no oriģinālā ražotāja Microsoft, gan no citiem uzticamiem ražotājiem.
  • Dizains. Ne mazāk svarīgi ir izvēlēties kontrolieri ar tādu dizainu, kuru ir pašam prieks ņemt rokā. Xbox kontrolieris ir pieejams plašā krāsu spektrā, tostarp klasiski melnā, baltā, zilā, sarkanā un citās krāsās. Tas gan nav viss – ir pieejami arī kontrolieri ar apdruku no spēlēm, kā arī caurspīdīgi kontrolieri.

Kādi ir populārākie Xbox kontrolieri? 

Xbox kontrolieri, sākot no paša pirmā Xbox controller 2001. gadā, ir ievērojami mainījušies līdzās Xbox konsoļu paaudzēm. Tālāk rakstā aplūkosim populārākos Xbox kontrolierus, to priekšrocības un atšķirības.

Xbox 360 pults

Neskatoties uz to, ka tā tika izlaista 2005. gadā, Xbox 360 pults vēljoprojām saglabā kulta statusu geimeru aprindās. Tieši ar Xbox 360 kontrolieri Microsoft sāka ieviest to Xbox kontrolieru dizainu, kuru redzam arī jaunākajos kontrolieros. Xbox 360 pults ir pieejama gan bezvadu, gan vada (USB) konfigurācijās, kā arī to ir iespējams savienot gan ar Xbox 360 konsoli, gan ar PC.

Xbox One un Xbox One S controller

Xbox One un Xbox One S pults dizainā ir saskatāmas līdzības ar Xbox 360 kontrolieri, tomēr Xbox One pultij ir veikti vairāki tehniski uzlabojumi. Līdzās modernākam dizainam, Xbox One pultij ir uzlabots bezvadu savienojums, kā rezultātā tiek iegūts nepārtraukts savienojums ar īsāku reakcijas laiku. Jāpiemin, ka šo kontrolieri var savienot ne tikai ar Xbox One, bet arī ar jaunajām Xbox Series X/Series S konsolēm un PC.

Xbox Series S/Series X pults

Xbox Series X un Xbox Series S pults ir pieejama divās konfigurācijās – Xbox Wireless Controller un Elite Controller. Xbox Wireless Controller ne tikai saglabā labākās Xbox One kontroliera funkcijas, bet arī ievieš jaunu USB-C savienojumu un uzlabotu korpusu. Šis Xbox controller ir perfekta izvēle vidusmēra video spēļu cienītājam, tomēr profesionāliem geimeriem iesakām lūkoties Elite Controller virzienā.

Elite Controller ir premium segmenta kontrolieris priekš profesionāliem geimeriem, kura funkcionalitāti nepārspēj neviens cits Xbox controller. Xbox Elite Controller ir tērauda konstrukcija, kā arī maināmas pogas un trigeri, kas ļauj spēlētājam pielāgot kontrolieri pēc savas patikas. Pats jaunākais modelis – Elite Controller Series 2 ievieš uzlabotus trigerus un thumbsticks, kas sniedz nepārspējamu precizitāti spēles svarīgākajās situācijās. Jāpiemin, ka Elite Controller ir arī labākā izvēle priekš PC geimeriem, jo Xbox kontrolieri ir izcili piemēroti Windows datoriem.

Vai esošais kontrolieris ir nodilis, vai arī neprecīzs? Esi uzvarētājs ar labāko Xbox kontrolieri – ieskaties 1a.lv internetveikalā, kur ir pieejams plašs klāsts ar Xbox controller un citiem Xbox aksesuāriem, tostarp spēļu stūrēm un austiņām!