foto: REUTERS/SCANPIX
Miljardieris Masks no Ukrainas čempiona kļuvis par nicinājuma mērķi
Īlons Masks.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 13. oktobris, 10:55

Miljardieris Masks no Ukrainas čempiona kļuvis par nicinājuma mērķi

Jauns.lv

Odesas pilsētā Ukrainas dienvidos miljardiena Īlona Maska seja uz reklāmas stenda aizklāta pēc tam, kad Masks “Twitter” izteicis idejas par to kā pārtraukt karu Ukrainā, raksta žurnāls "Vice".

"Reklāmas departaments noņem no reklāmas stendiem Īlona Maska fotoattēlu, kas uzstādīts kā pateicība par atbalstu Ukrainai," teikts ar Odesas pilsētas vadību saistītā “Telegram” kanālā.

Videoklipā redzams, kā strādnieks aizlīmē miljardiera seju. 

Blakus vairākām atpazīstamām slavenībā rakstīts “Paldies par Ukrainas atbalstu”.
 

Masks nokļuva uz reklāmas stenda, jo viņš uzdāvināja Ukrainai “Starlink” termināļus, cenšoties ukraiņiem kara laikā nodrošināt internetu.

Ukrainas mīlestība pret Masku sāka ieiet citā gultē pagājušajā pirmdienā, kad miljardieris tviterī paziņoja par savu plānu miera nodrošināšanai reģionā - veidot vēlēšanas anektētajos Ukrainas reģionos un atdot Krimu Krievijai. 

Ukrainas politiķi un diplomāti pasūtīja Masku trīs mājas tālāk. 

Odesā atrodas galvenā Melnās jūras osta Ukrainā - vieta, caur kuru plūst Ukrainas graudu sūtījumi. Taču Odesa kļuvusi par pastāvīgu Krievijas uzbrukumu mērķi.  

Reklāmas stends bija vieta, kur pilsētas iedzīvotāji varēja priecāties par slavenībām, kuras atbalsta Ukrainas iedzīvotājus. 

Aktieris Benedikts Kamberbačs ir redzams vides reklāmā, jo viņš ukraiņu bēgļus izmitināja savās mājās.   

Aktrise Emīlija Klārka ir tur, pateicoties viņas agrīnajam atbalstam un līdzekļu vākšanas centieniem.  

Aktieris Leonardo Di Kaprio arī ir izrādījis savu atbalstu valstij - viņš Ukrainu finansiāli atbalstījis dažādos veidos.  

Savukārt Īlons Masks tur bija “Starlink” termināļu dēļ. 

Taču tagad Masks publiski aizstāv Kremļa nostāju, kā arī Ukrainas komandieri sūdzas par “Starlink” termināļu nedarbošanos.