Ja Rainis būtu dzīvs, viņš Aspaziju vizinātu ar "Vespu"! Atklāta fifīgo motorolleru sezona. FOTO
Kičīgās "Vespas" cienītāju pulks ar gadiem arvien pieaug. Sestdien aizvadīta jau sestā "vespiņu" cienītāju kopsapulce.
Auto un tehnoloģijas
2015. gada 17. maijs, 08:57

Ja Rainis būtu dzīvs, viņš Aspaziju vizinātu ar "Vespu"! Atklāta fifīgo motorolleru sezona. FOTO

Jauns.lv

Sestdien ar 50 kilometru garu distanci notika tā sauktais "Vespaspiets", kas kopā pulcē leģendāro motorolleru "Vespa" īpašniekus un fanus. Šī braucamrīka piekritēju skaits ar katru gadu arvien pieaug, secina sapulces iniciators Juris Kalnišs.

Brauciens startēja no restorāna "Ostas skati" Rīgā. Kopumā sestajā "Vespaspiets" braucienā vienojās aptuveni 150 entuziasti, kuru skaits, salīdzinot ar pirmajiem gadiem, ir pieaudzis gandrīz piecas reizes.

Kā norāda Kalnišs, šāda izaugsme ir likumsakarīga. "Vērojot ikdienas satiksmes plūsmu Rīgā, cilvēki arvien vairāk izvēlas alternatīvus pārvietošanās veidus automašīnai. No savas pieredzes varu teikt, ka mūsu pilsētvidei labāka, ērtāka un mobilāka pārvietošanās līdzekļa par motorolleru nav. Tomēr gadu no gada - pēc garas ziemas - nākas par sevi atgādināt. Tieši tādēļ ir svarīgi sezonas sākumā parādīt - mēs arī esam daļa no satiksmes," izsakās Kalnišs.

Kā atklāj otrs "Vespaspiets" iniciators Andris Jēkabsons, šogad sezonas atklāšana programma savijās kopā ar kādu Latvijā nozīmīgu notikumu. "Šis gads Latvijā ir īpašs gads, jo tiek atzīmēta mūsu dižgaru Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileja. Mēs esam pārliecināti, ja Raiņa dzīves laikā būtu jau pieejama "Vespa", viņš noteikti vizinātu Aspaziju tieši ar šo rolleri," pauž Jēkabsons.

Tradīcija vienot Latvijā dzīvojošos motorolleru "Vespa" īpašniekus sākta 2010.gadā. Vespa rolleru kustības nosaukums "Vespaspiets" ir izvēlēts apzināti, jo vārds "vespa" no itāļu valodas nozīmē "lapsene". Motorolleri "Vespa" tiek uzskatīts par modes ikonu, un tā braucējiem pārvietošanās ar šo vēstures bagāto transportlīdzekli ir dzīves stils. Tieši tāpēc "Vespaspiets" ir īpašs pasākums ikvienam šīs markas īpašniekam, kur nesteidzīgā gaisotnē ir iespēja satikt domubiedrus, kalt kopīgus vasaras plānus, kā arī laiskā braucienā cauri Rīgai svinīgi uzpīpināt ikvienam garāmgājējam un autovadītājam.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Rojs Maizītis