"Latvijas balzams" peļņu novirzīs rezervju veidošanai
AS "Latvijas balzams" pagājušā gada peļņu 7,96 miljonu eiro apmērā atstās nesadalītu un izlietos konkurētspējas nodrošināšanai un rezervju veidošanai.
Bizness un ekonomika
2015. gada 22. maijs, 02:23

"Latvijas balzams" peļņu novirzīs rezervju veidošanai

Jauns.lv

AS "Latvijas balzams" pagājušā gada peļņu 7,96 miljonu eiro apmērā atstās nesadalītu un izlietos konkurētspējas nodrošināšanai un rezervju veidošanai, teikts uzņēmuma akcionāru sapulces rezumējumā, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga".

Tāpat norādīts, ka šodien notikušajā sapulcē uz pieciem gadiem pārvēlēta uzņēmuma padome, kuras sastāvā ir padomes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, viņa vietnieks Sergejs Ļimarenko, kā arī padomes locekļi Petrs Avens, Oļegs Alainis un Valižans Abidovs.

Tāpat pārvēlēta uzņēmuma valde, kuras priekšsēdētāja amatā darbu turpina Guntis Āboltiņš-Āboliņš, viņa vietnieks Ronalds Žarinovs, kā arī valdes locekļi Intars Geidāns un Jekaterina Stuģe.

Ziņojumā arī teikts, ka veikta "Latvijas balzams" 7 496 900 akciju denominācija no latiem uz eiro, nosakot, ka pamatkapitāls pēc denominācijas ir sadalīts 7 496 900 akcijās ar katras akcijas nominālvērtību 1,40 eiro ar kopējo pamatkapitāla vērtību10 495 660 eiro. Akciju denominācijas rezultātā radušos pozitīvo starpību 171 467,68 eiro apmērā nolemts ieskaitīt uzņēmuma rezervēs.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" pagājušajā gadā strādāja ar 4,8% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 73,7 miljonus eiro salīdzinājumā ar 70,4 miljoniem 2013.gadā, liecina neauditētais finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga". Pārskata perioda neauditētā peļņa veidoja 7,1 miljonu eiro, kas ir par 14% augstāka nekā 2013.gadā. "Latvijas balzams" 2014.gadā nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 53,5 miljonus eiro, tajā skaitā 39,2 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

"Latvijas balzams" kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzams", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā. "Amber Beverage Group" dibinātājs un 100% daļu īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.".

LETA /Foto: Ieva Čīka/LETA