foto: LETA (Evija Trifanova)
“Cido Grupa” pārtrauc eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju; gatavojas piedāvāt darba vietas ukraiņiem
Bizness un ekonomika
2022. gada 11. marts, 11:17

“Cido Grupa” pārtrauc eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju; gatavojas piedāvāt darba vietas ukraiņiem

Jauns.lv

Latvijā vadošais dzērienu ražotājs "Cido Grupa" ir pārtraucis produkcijas eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju. Uzņēmuma ikgadējais eksporta apjoms uz šīm valstīm sasniedz vairāk nekā 1 miljonu eiro jeb desmito daļu no kopējā eksporta apjoma.

"Latvijas uzņēmumi, kas atbalsta demokrātiskas pamatvērtības un biznesa principus, patlaban sniedz ieguldījumu Ukrainas atbalstam un piemēro sankcijas Krievijai un Baltkrievijai. Nozīmīgs ir ne tikai finansiāls atbalsts Ukrainai, bet arī atteikšanās darboties Krievijas tirgū, pārtraucot eksportu un produktu ražošanu šajā tirgū," norāda "Cido Grupa" valdes loceklis Marijus Valdas Kirstukas.

Viņš uzsver, ka šajā situācijā ir ļoti būtiski, ka uzņēmumi rīkojas vienoti un ar savām darbībām pierāda, ka biznesa ētika un sociālā atbildība nav tikai skaļi saukļi, bet reāla rīcība.

Pie Ukrainas vēstniecības Rīgā ar saulespuķēm atbalsta ukraiņu sievietes

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Latvijas Jauniešu delegātu programma 8. martā aicināja cilvēkus ierasties pie Ukrainas vēstniecības Rīgā, lai izrādītu solidaritāti ...

gallery icon

Šajā situācijā, kad Ukrainā notiek aktīva karadarbība, "Cido Grupa" prioritāte ir palīdzēt Latvijas organizācijām, kas atbalsta bēgļu uzņemšanu, izmitināšanu un nodarbināšanu, kā arī palīdzēt iedzīvotājiem, kas palikuši Ukrainā.

Uzņēmums ir piegādājis pārtikas produktus Rīgas domes izveidotajam atbalsta centram Ukrainas iedzīvotājiem Kongresu namā un plāno palīdzības sniegšanu turpināt. Tāpat sadarbībā ar biedrību "Vienoti Ukrainai" uz Ukrainu ir nosūtīta pirmā krava ar produkciju, lai atbalstītu cilvēkus, kuri palikuši savā valstī. Sadarbība palīdzības sniegšanai tiks uzsākta arī ar biedrību "Uzņēmēji mieram".

Ukrainas pilsoņi saņem palīdzību Rīgā atvērtajā atbalsta centrā

Rīgā izmitināti 170 bēgļi no Ukrainas, šodien preses konferencē par vienotā atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem izveidošanu teica Rīgas Pašvaldības policijas ...

gallery icon

"Cido Grupa" atbalsta un turpinās sniegt palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem gan finansiāli, gan nodrošinot produktu piegādi. Tāpat uzņēmums ir gatavs piedāvāt darba vietas no kara bēgošajiem Ukrainas pilsoņiem, nodrošinot visas sociālās garantijas.