foto: Publicitātes
Lietuvas izaugsmes fonds meklē papildu iespējas investēt Latvijā
"INVL Baltic Sea Growth Fund" partneris un investīciju komitejas loceklis Vītauts Plunksnis.
Bizness un ekonomika
2021. gada 2. novembris, 10:11

Lietuvas izaugsmes fonds meklē papildu iespējas investēt Latvijā

Jauns.lv / LETA

Lietuvas ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "INVL Asset Management" pārvaldītais fonds "INVL Baltic Sea Growth Fund" (BSGF) meklē papildu iespējas investēt Latvijas uzņēmumos, kam ir nepieciešami resursi izaugsmei un darbības paplašināšanai, informēja fonda pārstāvji.

BSGF Baltijā kopumā plāno investēt 165 miljonus eiro. Fonda partneris un investīciju komitejas loceklis Vītauts Plunksnis uzsver, ka Latvija ir viena no fonda mērķa valstīm.

"INVL Asset Management" mātesuzņēmuma "Invalda INVL" pārvaldīšanā ir aktīvi 1,5 miljardu eiro apmērā, un vairāki citi tās fondi iegulda nekustamo īpašumu, mežsaimniecības, atjaunojamās enerģijas, tehnoloģiju un citu nozaru uzņēmumos.

BSGF līdz šim lielākais ieguldījums Latvijā ir veikts atkritumu pārstrādes un apsaimniekošanas uzņēmumā "Eco Baltia", kur fondam pieder 53% akciju.

Pēc investēšanas "Eco Baltia" fonds BSGF palīdzējis uzņēmumam arī iegādāties līdzīgu uzņēmumu Lietuvā - "Eco Service".

foto: Publicitātes

Tomēr fondam esot interese ieguldīt ne tikai vides pakalpojumos - tam pieder daļa no Lietuvas privāto medicīnas klīniku tīkla "InMedica", kas ir otrā lielākā valstī. Fonds arī pārvalda šobrīd notiekošo "InMedica" apvienošanos ar Latvijas veselības uzņēmumu grupai "Repharm" piederošo lielāku privāto medicīnas pakalpojumu grupu Lietuvā "Medica".

BSGF pārstāvji uzsver, ka fonda galvenie ieguldījumu mērķi ir "nobrieduši" uzņēmumi, kas saskaras ar izaugsmes, pārrobežu paplašināšanās un dažos gadījumos ar īpašnieku paaudžu maiņas problēmām.

"INVL Asset Management" ietilpst "Invalda INVL" grupas sastāvā. "Invalda INVL" akcijas kotē biržā "Nasdaq Vilnius" kopš 1995. gada.