Bizness un ekonomika
2021. gada 4. augusts, 05:00

Eiropas vīnziņu čempions Raimonds Tomsons pievienojas restorāna "Barents" komandai

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Gatavojoties ilgi lolotam un ambiciozam vīnu projektam "Barents Wine Collectors", 2021. gada 1. jūlijā "Barents" komandai pievienojies godalgotais un starptautiski atzītais vīnzinis Raimonds Tomsons. Viņa misija: attīstīt un regulāri atjaunot rūpīgi izraudzītu izsmalcinātu un retu vīnu kolekciju, kas pirmo reizi Latvijā pavērs durvis uz ekskluzīvām alokācijām no izcilākajiem Eiropas vīna namiem.

„Tas ir katra vīnziņa sapnis – attīstīt vīnu kolekciju, kāda top "Barents Wine Collectors". Šis sapnis mijas ar personīgu izaicinājumu sasniegt savu ambīciju nākamo līmeni, kas ir darbs ar vadošajām Eiropas vīna darītavām un ekskluzīvu vīnu distribūcija Baltijā. Strādāt komandā ar izcilu kolēģi Kasparu Reitupu, vairākkārtēju Latvijas un Baltijas vīnziņu čempionu, ir papildu gandarījums. Turklāt man ir īpaši tuva "Barents" restorāna dzīves svinēšanas filozofija, ziemeļnieciski tīrais sezonālās ēdienkartes koncepts, kā arī nemitīgas alkas pēc atklājumiem un atvērtība visam jaunajam,” stāsta Raimonds Tomsons.

"Barents Wine Collectors" kolekcijas atklāšana tiks ieskandināta jūlija pirmajos datumos. Katrs vīnmīlis varēs sastapt Raimondu un iepazīties ar unikāliem vīna eksemplāriem "Barents" jūras velšu bāra pop-up terasē Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

„Raimonda pievienošanās mūsu komandai ir nākamais svarīgais solis "Barents" attīstībā. Viņa pieredzes un profesionalitātes darba auglis – Baltijas mērogā unikālas vīna kolekcijas izveide – tiks papildināta ar meistarklasēm, degustācijām un braucieniem uz vīna darītavām, aizraujošā veidā bagātinot mūsu klientu vīna izglītību,” uzsver Aigars Zelmenis, "Barents" dibinātājs.

""Barents" ir vieta dzīves īpašāko notikumu svinēšanai, ko vēl krāšņāku padarīs Raimonda individuālās konsultācijās – gan par atbilstošākā vīna izvēli konkrētam dzīves notikumam, gan privātās vīna kolekcijas veidošanu,” papildina Māra Bērziņa, restorāna "Barents" vadītāja.

Raimonds Tomsons ir titula Eiropas labākais vīnzinis (2017) ieguvējs un Starptautiskās Vīnziņu asociācijas A.S.I. organizētā Pasaules vīnziņu konkursa (2019) trešās vietas ieguvējs. Trīskārtējs Latvijas un Baltijas vīnziņu čempions, tiesnesis prestižajā "Decanter Wine World Awards" un konkursa "Star Wine Lists" žūrijas loceklis. Raimonds ir papildinājis savas akadēmiskās zināšanas Austrijas Vīna akadēmijā, iegūstot prestižo WSET diploma sertifikāciju.

"Barents" jūras velšu restorāns ir vieta dzīves svinēšanai. Restorāna sezonālo ēdienkarti, iedvesmojoties no ziemeļu skarbās dabas un tīrajiem ūdeņiem, veido starptautiski atzīta pavāru komanda šefpavāra Ivana Šmigareva un radošā pavāra Dzintara Kristovska vadībā. Ēdienkarti papildina īpaši pieskaņoti vīni, ko izraudzījies Baltijas vīnziņu čempions Kaspars Reitups.