foto: Publicitātes
“Amber Beverage Group” vadītāja Jekaterina Stuģe atzīta par gada labāko uzņēmuma vadītāju – sievieti
“Amber Beverage Group” izpilddirektore Jekaterina Stuģe.
Bizness un ekonomika
2021. gada 11. februāris, 14:19

“Amber Beverage Group” vadītāja Jekaterina Stuģe atzīta par gada labāko uzņēmuma vadītāju – sievieti

Jauns.lv

Globālās alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas kompānijas “Amber Beverage Group” (ABG) vadītāja, Latvijas finanšu eksperte Jekaterina Stuģe, atzīta par 2020. gada labāko sievieti – uzņēmuma vadītāju (Best Female CEO from Latvia of the Year 2020), liecina ikgadējā “Global 100 Awards” novērtējuma rezultāti.

Jau divpadsmito reizi “Global 100 Awards” iniciatīva novērtējusi uzņēmumu un individuālu profesionāļu sasniegumus, kas darbojas saskaņā ar visaugstākajiem standartiem visā pasaulē. Uzvarētāji tika vērtēti pēc dažādiem vietēja un starptautiska mēroga kritērijiem, tostarp darba sarežģītības, stratēģiskās nozīmes un inovācijām.

“Es tiešām priecājos būt šī prestižā apbalvojuma saņēmēja. Lepojos ar visu ABG komandu un kopīgi sasniegto, īpaši pandēmijas laikā. Neskatoties uz nozares izaicinājumiem, mēs nenogaidām pandēmijas beigas vai globālā tirgus atgriešanos normālajās sliedēs, tā vietā mēs turpinām meklēt un rast jaunus risinājumus un idejas, lai jau tagad bez kavēšanās izmantotu jaunus pārdošanas kanālus un pieeju tirgum,” komentē “Amber Beverage Group” izpilddirektore Jekaterina Stuģe.

Kopš dibināšanas 2014. gadā Jekaterina Stuģe ir piedalījusies “Amber Beverage Group” attīstībā un ir pievērsusi īpašu uzmanību biznesa procesiem. Līdz šim viņa Grupā pildīja finanšu un operacionālās direktores funkcijas, savukārt 2020. gada beigās tika iecelta Grupas izpilddirektores amatā. Kā Grupas vadītāja viņa pārrauga koncerna izaugsmi un galvenā mērķa sasniegšanu: kļūt par viena miljarda eiro lielu kompāniju nākamo piecu gadu laikā.

“Mans mērķis ir virzīt Grupas attīstību, izmantojot inovācijas kā galveno attīstību veicinošo instrumentu. Tas ietver jaunu produktu izstrādi, paplašināšanos jaunos tirgos un patērētāju segmentos, jaunāko AI (mākslīgā intelekta) tehnoloģiju ieviešanu un automatizāciju, kā arī darbības un ražošanas procesu pārskatīšanu, lai sasniegtu maksimālu efektivitāti,” stāsta Jekaterina Stuģe.

2020. gada sākumā, kad pandēmija piemeklēja visu dzērienu nozari globālā mērogā, Jekaterina Stuģe bija daļa no vadības komandas, kas aktīvi koncentrējās uz ABG uzņēmumu pielāgošanu darbam jaunajos apstākļos. Izmantojot efektīvu izmaksu pārvaldību, racionalizējot iekšējos procesus, palielinot ražošanas apjomus un ātri ieviešot jaunus zīmolus, ABG, neraugoties uz pandēmiju, pārsniedza 2019. gada rādītājus.

Kas ir Amber Beverage Group

“Amber Beverage Group” ir alkoholisko dzērienu kompānija, kuras produkti ir atrodami vairākos miljonos mājsaimniecību visā pasaulē. Tās atpazīstamākie uzņēmumi Latvijā ir “Latvijas balzams”, “Latvijas balzams veikali” un vadošais alkoholisko dzērienu izplatītājs ”Amber Distribution Latvia”.

ABG ir vadošais dzērienu ražotājs, izplatītājs, loģistikas piegādātājs un mazumtirgotājs ar vairāk nekā 600 zīmoliem, sākot no augstākās klases degvīna un dzirkstošajiem vīniem līdz Meksikas tekilām. Uzņēmums ir izaudzis no sākotnējā ražošanas biznesa, kas dibināts 1900. gadā, un kļuvis par globālu alkoholisko dzērienu nozares spēlētāju, kas apvieno 2000 darbiniekus gandrīz 20 uzņēmumos.