foto: LETA
"Līvu akvaparks" paliks atvērts apmeklētājiem, bet ar jaunu darba laiku
Ūdens atrakciju parks "Līvu akvaparks".
Bizness un ekonomika
2020. gada 30. oktobris, 17:40

"Līvu akvaparks" paliks atvērts apmeklētājiem, bet ar jaunu darba laiku

Jauns.lv / LETA

Daudzfunkcionālais ūdens atrakciju parks "Līvu akvaparks" Covid-19 ierobežojumu laikā darbu turpinās katru nedēļu no ceturtdienas līdz svētdienai, informēja "Līvu akvaparka" mārketinga vadītāja Jeļena Burdastova.

Uzņēmuma vadība šādu lēmumu pieņēmusi, lai 13 000 kvadrātmetru plašā ūdens atrakciju parka teritorija, kura kopš vasaras sākuma ir pilnībā pielāgota Covid-19 izplatību ierobežojošo noteikumu prasībām, būtu atvērta apmeklētājiem.

"Līvu akvaparka" izpilddirektore Velta Lasmane uzsvēra, ka vide, kurā tiek sniegti akvaparka uzņēmuma pakalpojumi, pasaulē uzskatīta par vienu no drošākām cilvēku atpūtai sērgas apstākļos. Pēc viņas teiktā, to nodrošina baseinu ūdens, kas cīnās ar jebkuru infekciju un tas, ka, apsīkstot tūristu plūsmai, vairs nav drūzmēšanās nedz pie kasēm, nedz kalniņiem, nedz ģērbtuvē.

"Tāpēc esam lēmuši, ka Covid-19 otrā viļņa apstākļos, protams, atbilstoši augstākajiem drošības nosacījumiem, būsim atvērti," sacīja Lasmane.

Viņa atzīmēja, ka patlaban atļautais 300 cilvēku pulcēšanas pieļāvums ne tuvu nenosedz kompleksa uzturēšanu, bet, saprotot, ka sportiskas aktivitātes un atslodze cilvēkiem ir ļoti nepieciešamas un palīdz nedaudz uzturēt pozitīvu psiholoģisko noskaņojumu, tad uzskata par savu pienākumu to sniegt saviem apmeklētājiem, cik ilgi vien tas būs iespējams.

Lasmane informēja, ka ūdens atrakciju parkā ir distancēšanās plāns, dezinfekcijas reglaments ar higiēnas ievērošanas norādījumiem un atgādinājumiem. Ir papildināti apmeklētāju noteikumi, izvietotas atbilstošas brīdinājuma zīmes, vairoti dezinficēšanas pasākumi, un visā kompleksā ir dabiskais dezinfektants - atbilstoši noteikumiem, sagatavots baseinu ūdens, kas efektīvi cīnās ar jebkuru infekciju. Baseinu ūdens hloru saturoša dezinfekcijas līdzekļa koncentrācija tiek uzturēta pieļaujamā diapazona augšējā robežā.

Jau ziņots, ka, turpinot ierobežot straujo Covid-19 izplatības pieaugumu Latvijā, valdība otrdien lēmusi, ka no piektdienas, 30.oktobra, ir stingrāki pulcēšanās ierobežojumi gan privātos, gan publiskos pasākumos. No piektdienas privātos pasākumos gan iekštelpās, gan ārpus telpās drīkst vienkopus pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēki.

Līdz šim privātos pasākumos iekštelpās tika ļauts pulcēties līdz desmit cilvēkiem, bet ārā - līdz 100 cilvēkiem.

Savukārt publiskos pasākumos kopā drīkstēs būt ne vairāk kā 300 cilvēki gan iekštelpās, gan ārpus telpām. Turklāt, tāpat kā līdz šim, publiskās vietās iekštelpās, tai skaitā īrētās telpās, pasākumos cilvēkiem ir jābūt fiksētās, personalizētās sēdvietās un jāvalkā sejas maska.

Līdz šim publisku pasākumu vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietās iekštelpās drīkstēja pulcētie līdz 300 cilvēku, bet ārtelpās - līdz 1000 cilvēku.