foto: LETA
Šonedēļ "Sāga" tirdzniecības centrā, kas atrodas kaimiņos IKEA, atvērsies pirmie veikali
2019. gada oktobris. Dzīvesstila tirdzniecības centra "Sāga" būvlaukums iepretim tirdzniecības centram "IKEA".
Bizness un ekonomika
2020. gada 14. oktobris, 11:29

Šonedēļ "Sāga" tirdzniecības centrā, kas atrodas kaimiņos IKEA, atvērsies pirmie veikali

Jauns.lv

Ceturtdien, 15. oktobrī, jaunuzceltajā "Sāga" tirdzniecības centrā durvis vērs pirmais lielveikals "JYSK", bet 16. oktobrī – "Būvniecības ABC", portālu Jauns.lv informēja tirdzniecības centra pārstāvji. 

"JYSK" sāks darboties 15.oktobrī pulksten 10.00, bet "Būvniecības ABC" - 16.oktobrī pulksten 10.00.

Savukārt pārējie nomnieki uzsāks darbību uzsāks līdz 10. novembrim, kad notiks "Sāga" atvēršanas svētki. 

Pabeidzot būvniecības darbus, pagājušajā nedēļā ekspluatācijā nodots jaunais "Sāga" tirdzniecības centrs, kas kopā ar blakus esošo IKEA veidos jaunu tirdzniecības un darījumu centru Rīgā un sniegs jaunu impulsu šīs Rīgas apkaimes attīstībā.

"Tirdzniecības platības un sortimenta ziņā šis būs lielākais "Būvniecības ABC" veikals. Būvējot šo veikalu esam domājuši par individuālu pircēju, kas būs lielākā atšķirība no līdzšinējā koncepta un no fokusēšanās uz speciālistu un celtniecības uzņēmumu segmentu. Ieviestie risinājumi, kā, piemēram, "drive-in" noliktava un pašapkalpošanās kases ievērojami atvieglos iepirkšanās procesu tieši mazumpircējiem vairāk nodrošinot pārdēvēju un noliktavas resursus konsultāciju sniegšanai. Jaunajā veikalā piedāvāsim vēl plašāku mājokļa būvniecībai un labiekārtošanai nepieciešamo materiālu un saistīto preču sortimentu. Īpaši domājot par kvalitatīvu un ilgtspējīgu būvniecību un uzticamu preču sortimentu. Ņemot vērā vēlmi dzīvot veselībai un videi draudzīgā mājoklī, piedāvāsim pircējiem plašu sortimentu ar ekoloģiskiem un gadsimtos pārbaudītiem būvmateriāliem, kādi ir izmantoti būvējot senatnē, piemēram māla apmetumus, ekoloģiskās piena krāsas, kaņepju un aitas vilnas siltumizolācijas materiālus un daudzus citus," norāda "Optimera Latvia" valdes priekšsēdētājs Ainārs Kursītis.

""JYSK" tirdzniecības centrā "Sāga" ver vaļā pirmo Latvijā un lielāko Baltijā jaunā koncepta veikalu, kura ietvaros esam īpaši pārdomājuši ekspozīcijas izkārtošanu tā, lai tā būtu ērtāka klientiem un rosinātu pēc iespējas vairāk iedvesmas mājokļa labiekārtošanai. Īpašu uzmanību esam pievērsuši veikala apgaismojumam, ērtam preču izvietojumam un klientu navigācijai, ļaujot tiem nepieciešamības gadījumā pirkumus veikt iespējami ātri. Uzskatām, ka ar mūsu plašo skandināvu kvalitātes sortimentu mēs veiksmīgi iekļausimies jaunā tirdzniecības centra konceptā, kas paredz būtisku fokusu uz precēm mājai un dārzam,” norāda "JYSK" Komercdirektors Ainārs Zvirbulis.

""Sāga" atvēršanu plānojam divos posmos. Pirmais posms ir trīs veikalu atvēršana šobrīd, bet pārējie veikali un citu segment nomnieki darbību sāks 10. novembrī. Tas tiek darīts ar mērķi līdzsvarot apmeklētāju plūsmas, ko radītu visu veikalu atvēršana vienā dienā," skaidro SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.  

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka rūpīgi seko epidemiologu norādījumiem un pielāgo tos savā darbībā. Attīstītājs plāno ieviest papildu risinājumus, kas ļaus līdz ar centra pilnīgu atvēršanu novembrī un gaidāmo iedzīvotāju plūsmas pieaugumu nodrošināt drošu apmeklētājiem pārvietošanos, piemēram, sekojot līdzi cilvēku skaitam lielveikalā. Ikviens pirms došanās uz tirdzniecības centru varēs aktuālo situāciju mājas lapā un izvēlēties atbilstošu apmeklējuma laiku.

Tirdzniecības centrs atradīsies uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus IKEA tirdzniecības centram. Tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetri.

Projekta partneris ir "Colliers International", kura starptautiskā pieredze palīdz attīstīt koncepciju un vadīt nomnieku piesaistes procesu. Savukārt "Sāga" tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir UPB, informē uzņēmumā. 

"Sāga" tirdzniecības centru attīsta SIA "VPH Latvia", kas attīsta un pārvalda pasaules mēroga komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Uzņēmuma veiksmes pamatā ir pieeja "nomnieks pirmais", kas nozīmē, ka tā virzītājspēks ir nomnieki. Starp VPH attīstītajiem projektiem var minēt "Nordika Shopping Valley" Viļņā ar atrašanās vietu blakus IKEA. Līdz šim Latvijā tas ir īstenojis tirdzniecības centra "Mežciems" izveidi 2014.gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017.gadam.