foto: Mārtiņš Ziders
Šefpavārs Lauris Aleksejevs spiests aizslēgt savu restorānu "36. līnija"
Restorāns "A'petite 36. Line" darbību pārtrauca jau pirms gada. Tagad slēgts arī pats restorāns "36. līnija" - kamēr notiek tiesvedība, restorāns nevar darboties un uzņēmums cieš lielus zaudējumus.
Bizness un ekonomika
2020. gada 15. janvāris, 15:15

Šefpavārs Lauris Aleksejevs spiests aizslēgt savu restorānu "36. līnija"

Jauns.lv

2020. gads iesācies ar šokējošu pārsteigumu - pēc 12 gadu ilgas pastāvēšanas pārtraucis darbību populārais Jūrmalas restorāns „36. līnija”. „Nezinu, kāpēc mēs kādam tik ļoti nepatīkam?” portālam jauns.lv teic restorāna līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs, cerot, ka „36. līnijas” darbība tiks atjaunota.

foto: LETA
Restorāna "36.līnija" īpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs.


Uzņēmums SIA „Lauris Restaurant Service” reģistrēta 2007. gada novembrī, un tā īpašnieki ir pavārs Lauris Aleksejevs un Krievijas miljonārs Igors Mališkovs. Viņu restorāns „36.līnija”, kas atrodas pašā jūras krastā, ātrie iekaroja klientu uzticību, kļuva par vienu no populārākajiem Jūrmalas restorāniem, kuru it īpaši iecienīja spožākās Krievijas šovbiznesa zvaigznes.
2017. gadā restorāns paplašinājās – pludmalē blakus stāvlaukumam, kurā atradās līdzšinējā ēka, tika uzceltas vēl divas ēkas. Taču kāds vietējais iedzīvotājs Artūrs Priede uzskatīja, ka šī 217 kvadrātmetru liela būve dabas parka “Ragakāpa” pludmalē saskaņota prettiesiski, tāpēc vērsās tiesā ar pieteikumu par Jūrmalas pilsētas būvvaldes saskaņojuma atzīšanu par prettiesiskumu. 2019. gada 18. aprīlī Administratīvā apgabaltiesa prasību apmierināja, bet SIA “Lauris Restaurant service” un Jūrmalas pilsētas dome šo pirmās instances tiesas spriedumu pārsūdzēja apgabaltiesā.

Apgabaltiesa lēmumu vēl nav pieņēmusi, tāpēc, kamēr notiek tiesvedība, restorāns „36. līnija” šajā ēkā ēdināšanas pakalpojumus nesniedz jau kopš aizvadītā pavasara. Tikmēr stiklotajā ēkā, kas uzcelta stāvlaukumā, restorāns darbojās arī visu aizvadīto vasaru. Diemžēl tagad arī tas ir slēgts. Kāpēc? „Ja līdz šim tiesvedība notika par divām jaunajām ēkām pludmalē, tad tagad kāds ķēries klāt arī restorānam stāvvietā. 12 gadus tas nevienam netraucēja, bet nu... Ļoti dīvaini tiesa uz to visu paskatījās. Problēma ir tajā, ka šī ēka ir īslaicīgas lietošanas būve, un mums vajadzēja to saskaņot uz trešo termiņu. Lai to paveiktu, bija nepieciešama jauna būvatļauja. Mēs šo būvatļauju esam saņēmuši, taču tagad tā ir apstrīdēta tiesā. Mēs gaidām tiesas lēmumu un ceram uz tiesisko aizsardzību, bet, kamēr tiesa nav notikusi, mums strādāt ir liegts. Cik ilgi nāksies gaidīt, nav zināms. Bet muļķīgi ir tas, ka visu šo laiku uzņēmums stāv dīkā. Mums pārmet, ka esam veikuši būvniecību dabas parkā, taču mēs neesam darījuši neko neatļautu – viss ir atbilstošs likumdošanai, esam saņēmuši nepieciešamos Valsts vides dienesta atzinumus, ka nav notikuši dabas postījumi. Tiešām nezinu, kas nepatīk tiesai, kas nepatīk cilvēkiem, kuri pret mums ir vērsušies!” portālam paskaidro Lauris Aleksejevs, piebilstot, ka „36. līnija” slēgta tikai uz laiku: „Rokas neesam nolaiduši. Cerams, ka situācija atrisināsies. Tikmēr mēs pārbrauksim uz jaunām mājām - restorāns pārcelsies uz citu vietu Jūrmalā. Kur, tas pagaidām ir noslēpums!”