Apstiprināti nosacījumi 64 miljoniem eiro no ES fondiem uzņēmējdarbībai laukos
VARAM: apstiprināti nosacījumi 64 miljonu eiro ES finansējumam uzņēmējdarbībai reģionos.
Bizness un ekonomika
2015. gada 23. decembris, 09:19

Apstiprināti nosacījumi 64 miljoniem eiro no ES fondiem uzņēmējdarbībai laukos

Jauns.lv

Šogad apstiprināti nosacījumi 64 miljonu eiro Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma saņemšanai pašvaldībām uzņēmējdarbības veicināšanai reģionos, norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Viņa pastāstīja, ka pašreizējās ekonomikas attīstības un privāto investīciju piesaistes tendences reģionos liecina, ka nozīmīgs šķērslis uzņēmējdarbības attīstībai un komersantu piesaistei ir nepilnīga publiskā un inženierkomunikāciju infrastruktūra. "Pašvaldības varēs pieteikties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumam 64 miljoniem eiro, ieguldot to mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam paredzētas publiskās infrastruktūras un inženierkomunikāciju attīstībā reģionos, tas ir, uzņēmējdarbībai nepieciešamo teritoriju, ēku un to infrastruktūras, pievedceļu, inženierkomunikāciju atzaru ierīkošanai un to jaudas palielināšanu.

"Projektus ES fondu atbalsta saņemšanai varēs iesniegt nacionālas nozīmes attīstības centru pašvaldības, izņemot Rīgu, un reģionālas nozīmes attīstības centru pašvaldības. Savukārt 89 novada pašvaldībām tiks rīkota projektu ideju priekšatlase," atzīmēja Kļaveniece.

Ieguldījumu rezultātā plānots radīt vismaz 1053 jaunas darbavietas privātajā sektorā reģionos, sniedzot atbalstu vismaz 202 komersantiem.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA