Bizness un ekonomika
2016. gada 5. janvāris, 18:56

Samazināta "Rīgas satiksmes" valde - Zivtiņš un Geduševs tajā vairs nav

Jauns.lv

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) notikušas izmaiņas valdes sastāvā - valdes locekļi vairs nav Edmunds Zivtiņš un Jānis Geduševs, liecina "Firmas.lv" dati.

Šīs izmaiņas reģistrētas šā gada 4.janvārī. Valdes sastāvā pašreiz ir pieci locekļi - priekšsēdētājs Leons Bemhens un valdes locekļi - Irina Feļdmane, Larisa Loskutova, Andrejs Požarnovs un Inese Švekle.

RS preses pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA skaidroja, ka pārmaiņas saistītas ar izmaiņām likumā, kas regulē valdes lielumu pašvaldību uzņēmumos. Kā tika lemts par izmaiņām valdes sastāvā, izslēdzot minētās personas, Zaķis nevarēja komentēt.

Kā ziņots, valdība pērn 22.decembrī pieņēma noteikumus par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu atbilstoši kapitālsabiedrības lielumu raksturojošiem rādītājiem, valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru.

Saskaņā ar noteikumiem kapitālsabiedrības turpmāk iedalāmas trijās grupās no zemākās līdz augstākajai - mazas kapitālsabiedrības, vidējas kapitālsabiedrības, lielas kapitālsabiedrības.

Kapitālsabiedrības lielumu raksturo vairāki kritēriji, kā vidējais darbinieku skaits saskaņā ar pēdējo apstiprināto gada pārskatu un finanšu rādītāji - bilances kopsumma saskaņā ar pēdējo apstiprināto gada pārskatu un neto apgrozījums saskaņā ar pēdējo apstiprināto gada pārskatu.

Vidējo darbinieku skaitu nosaka, saskaitot kapitālsabiedrībā strādājošos darbiniekus pārskata gada katra mēneša pēdējā datumā un summu dalot ar mēnešu skaitu pārskata gadā.

Saskaņā ar noteikumiem maza kapitālsabiedrība ir, ja tās valdes sastāvā ir ne vairāk kā divi locekļi, vidēja - ne vairāk kā trīs un liela - ne vairāk kā pieci.

LETA