Kučinskis atbalstīs VID vadītājas Pētersones cīņu pret negodprātīgajiem darbiniekiem. VIDEO
Premjera kandidāts Māris Kučinskis atbalsta VID ģenerāldirektori Ināru Pētersoni cīņā pret negodīgajiem padotajiem. Viens no Kučinska pirmajiem darbiem jaunajā amatā būšot vizīte pie Pētersones.
Bizness un ekonomika
2016. gada 4. februāris, 17:15

Kučinskis atbalstīs VID vadītājas Pētersones cīņu pret negodprātīgajiem darbiniekiem. VIDEO

Jauns.lv

Ministru prezidenta amata kandidātam Mārim Kučinskim pēc viņa iespējamās apstiprināšanas par premjeru viena no pirmajām tikšanām būs Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ināru Pētersoni, lai atbalstītu viņas darbību cīņā pret negodprātīgajiem VID darbiniekiem.

Pēc apstiprināšanas ministru prezidenta amatā Māris Kučinskis (ZZS) plāno tikties ar VID ģenerāldirektori, lai skaidrotu, kā viņu atbalstīt cīņā pret negodprātīgiem ieņēmumu dienesta darbiniekiem.

LTV raidījumam „Rīta panorāma” Kučinskis norādīja, ka vienmēr atbalstījis Pētersoni. Pēc viņa teiktā izriet, ka nelikumības pieļauj Pētersones padotie. Savukārt pati VID ģenerāldirektore norādījusi, ka likums viņai neļauj no darba atlaist darbiniekus, pret kuriem izvirzītas aizdomas par nelikumīgu darbību.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka VID Finanšu policijas pārvaldē sākts kriminālprocess, kas saistīts ar LTV raidījumā „Aizliegtais paņēmiens” publiski izskanējušās informācijas pārbaudi par iespējamām nelikumīgām darbībām. Raidījums šonedēļ vēstīja, ka bijušā VID Finanšu policijas darbinieka Roberta Dirnēna un viņa brāļa Kaspara Aleksandrova radiniekiem pieder ievērojami nekustamie īpašumi un dārgas automašīnas. Naudas izcelsme esot nezināma, un pastāvot aizdomas, ka tā iegūta naudas atmazgāšanas shēmās un, pērkot īpašumus, legalizēta. Dirnēns amatpersonu ienākumu deklarācijā esot pēkšņi uzrādījis ievērojamu naudas summu, ko saņēmis mantojumā no mirušās mātes – ierindas skolotājas Lidijas Dirnēnas.

Māris Kučinskis intervija „Rīta Panorāmā” (par situāciju VIDā – no 9.10 min.)
Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, Oļegs Zernovs / Video: LTV „Rīta Panorāma”