Noslēgušies CSDD satiksmes drošības konkursa "Gribu būt mobils!" reģionu pusfināli
Pusfinālos dalībniekiem bija jādemonstrē zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un par drošu dalību satiksmē gan praktiski, gan darbojoties ar satiksmes shēmām, tajā skaitā interaktīvā vidē.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 8. februāris, 16:01

Noslēgušies CSDD satiksmes drošības konkursa "Gribu būt mobils!" reģionu pusfināli

Jauns.lv

Pēc mačiem teju mēneša garumā noslēgušies CSDD satiksmes drošības konkursa 6.-8.klašu skolēniem “Gribu būt mobils!” reģionu pusfināli. Tajos piedalījās 70 labākās jauno satiksmes dalībnieku komandas, kopskaitā 350 dalībnieki no visas Latvijas. Reģionu pusfinālu uzvarētāji (sacensību norises secībā):

-    Rīgas reģiona pusfināls: komanda “Baložu vidusskola” no Ķekavas novada Baložu vidusskolas, 158,00 punkti;

-    Bauskas / Ogres reģiona pusfināls: komanda “Luksofors” no Ogres novada Jaunogres vidusskolas, 135,16 punkti;

-    Gulbenes reģiona pusfināls: komanda “Strauti-1” no Alūksnes novada Strautiņu pamatskolas. 162,33 punkti;

-    Tukuma / Kandavas reģiona pusfināls: “Tukumnieki” no Tukuma novada Tukuma 2.pamatskolas, 137,66 punkti;

-    Preiļu reģiona pusfināls: komanda “Reālisti” no Ilūkstes novada Ilūkstes 1.vidusskolas, 151,00 punkts;

-    Liepājas / Kuldīgas reģiona pusfināls: komanda “Lieliskais 4-nieks” no Ventspils novada Popes pamatskolas, 138,50 punkti;

-    Valmieras reģiona pusfināls: komanda “NeedForSpeed” no Limbažu novada Pāles pamatskolas, 150,33 punkti.

Pusfinālos dalībniekiem bija jādemonstrē zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un par drošu dalību satiksmē gan praktiski, gan darbojoties ar satiksmes shēmām, tajā skaitā interaktīvā vidē. Katrai komandai bija arī jāsagatavo un jāprezentē mājas darbs – jauno Ceļu satiksmes noteikumu analīze velo jomā un tajos iekļauto normu vērtējums jauniešu ikdienas pārvietošanās kontekstā ar velo. Kopumā jaunieši secināja, ka  jauno Ceļu satiksmes noteikumu normas ir atbilstošas drošai satiksmei un velo braukšanai, bet būtiski attīstīt infrastruktūru, lai, piemēram, ikdienā būtu pieejami arvien vairāk veloceliņi, tajā skaitā, drošai braukšanai uz / no skolas.

Visi reģionu pusfinālu rezultāti atrodami konkursa mājas lapā .

Konkursa fināls plānots 4.martā Baložu vidusskolā. Tajā piedalīsies visu reģionu pusfinālu labākās komandas. Katrs fināla uzvarētājkomandas dalībnieks balvā saņems planšetdatoru.  Savukārt fināla sacensību 2.vietas un 3.vietas ieguvēji – dāvanu karti ceļojumam.

Konkurss “Gribu būt mobils!” ir viens no CSDD satiksmes drošības projektiem bērniem un jauniešiem, kas notiek jau kopš 2006./2007.mācību gada. Tā mērķis ir paaugstināt 6.-8.klašu skolēnu zināšanas un prasmes satiksmes drošībā, kā arī pilnveidot personīgās drošības garantēšanas iespējas.

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar SIA “Aģentūra VB Plus”. Projekts tiek finansēts no OCTA. Konkursu atbalsta Rīgas Motormuzejs, SIA “Skaisto skatu aģentūra”, SIA “Ādažu kukulītis”, SIA “Veloprofs” un “Kinder”. Vairāk par konkursu “Gribu būt mobils!”: www.gribubutmobils.lv.   

Regīna Zommere / Publicitātes foto