foto: LETA
Ātro kredītu uzņēmumam "4finance holding" apgrozījums pieaudzis līdz 328 miljoniem
2018. gada 20. novembris, 22:49

Ātro kredītu uzņēmumam "4finance holding" apgrozījums pieaudzis līdz 328 miljoniem

Jauns.lv / LETA

Patēriņa kreditēšanas kompānija "4finance holding" apgrozījums šogad deviņos mēnešos pieaudzis par 11%, sasniedzot 328,6 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Vienlaikus kompānijā informēja, ka "4finance holding" procentu ienākumi 2018.gada deviņos mēnešos bija 361,5 miljonus eiro apmērā, kas ir par 10% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad procentu ienākumi bija 327,2 miljonu eiro apmērā.

Grupas operacionālā peļņa pirms uzkrājumiem šogad deviņos mēnešos bija 157,6 miljoni eiro, kas ir par 22% vairāk nekā gadu iepriekš, bet grupas peļņa pirms nodokļiem bija 39 miljoni eiro, kas ir samazinājums par 21%, salīdzinot 2017.gada attiecīgo periodu.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, "4finance holding" tiešsaistē izsniegto aizdevumu apmērs sasniedzis 932,4 miljonus eiro, kas ir par 0,5% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, aizdevumu ar atmaksas grafiku apmērs palielinājies par 42% un bija 152,5 miljoni eiro, bet aizdevumu ar atmaksu vienā maksājumā apmērs sarucis par 8% - līdz 665,7 miljoniem eiro atbilstoši biznesa prognozēm un lielāku koncentrēšanos uz ilgāka termiņa produktiem. Vienlaikus grupas izsniegto kredītlīniju apmērs pieaudzis par 16%, sasniedzot 114,3 miljonus eiro.

Tāpat "4finance holding" pārstāvji informēja, ka grupā ietilpstošās "TBI Banka" izsniegto aizdevumu apmērs audzis par 12% - līdz 197 miljoniem eiro.

Kompānijā minēja, ka turpinājās kredīta ar atmaksu vienā maksājumā klientu migrācija uz ilgtermiņa aizdevumiem ar atmaksas grafiku vai kredītlīnijas produktiem atsevišķos tirgos. Īstermiņa kredīti ar atmaksu vienā maksājumā grupas portfelī šobrīd veido 26%.

Tāpat turpinās "near-prime" produktu attīstība ar pilotprojektu Spānijā, savukārt Lietuvā "near-prime" aizdevumu apmērs teju sasniedzis ilgtspējīgu apmēru, minēja kompānijā, piebilstot, ka šobrīd notiek gatavošanās pirmo produktu palaišanai Zviedrijā.

Šogad "4finance holding" iegādājusies 9% akciju Norvēģijas digitālajā bankā "Monobank".

"Mēs turpinām disciplinētu lēmumu pieņemšanu, vērtējot, kuros produktos un kādos tirgos investēt. Lai gan šobrīd to rezultātā redzam palēninātu ienākumu pieaugumu, tie ir uzlabojuši izmaksu efektivitāti un kopējos rentabilitātes rādītājus," sacīja "4finance holding" vadītājs Oivinds Oanes.

Viņš arī informēja, ka grupa turpinās attīstīt un paplašināt biznesa modeli. "Dažos no tirgiem attīstīt mūsu tradicionālos viena maksājuma aizdevumu produktus aizdevumos ar atmaksas grafiku un kredītlīnijās, un turpināt atbalstīt piemērotu un pierādījumos balstītu regulējumu "sub-prime" patēriņa kreditēšanai. Un tas nozīmē produktu pakāpenisku diversificēšanu "near-prime" segmentā, kā jau šobrīd ar "Vivus" zīmolu tas notiek Lietuvā, partnerībā ar mobilo aplikāciju "Fintonic" Spānijā, tiks uzsākta ar jaunu zīmolu Zviedrijā, kā arī ar "TBI Bankas" palīdzību, kas vairākumā gadījumu aizdod "near-prime" klientiem. Mūsu nesenā investīcija digitālajā bankā "Monobank" ir arī daļa no šīs pieejas, vienlaikus pirmais solis iespējamas sadarbības virzienā," minēja Oanes.

"4finance" strādā ar zīmoliem "Vivus", "SMSCredit" un "Zaplo". Kompānijai ir biroji Rīgā (Latvija), Londonā (Apvienotā Karaliste) un Miami (ASV), bet tās pakalpojumi ir pieejami klientiem 12 valstīs Eiropā, kā arī Argentīnā un Meksikā. "TBI Bankas" ir licence darbībai Bulgārijā un Rumānijā.