foto: LETA
"Maxima" neizpratnē par slimnīcas komunikācijas stilu pie "Gaiļezera" iecerētā lielveikala lietā
SIA "Maxima Latvija " valdes loceklis Jānis Vanags.
2018. gada 23. oktobris, 19:35

"Maxima" neizpratnē par slimnīcas komunikācijas stilu pie "Gaiļezera" iecerētā lielveikala lietā

Jauns.lv

"Esam izbrīnīti par slimnīcas vadības komunikācijas formu un pieeju, izvēloties jautājumus, kas skar pacientu un sabiedrības intereses, risināt pastarpināti caur medijiem nevis konstruktīvās klātienes sarunās," komentējot otrdien izskanējušo ziņu par jaunu veikalu pie "Gaiļezera" slimnīcas, portālam Jauns.lv vēsta "Maxima Latvija" valdes loceklis Jānis Vanags.

Jauns.lv jau vēstīja, ka uz privātas zemes blakus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) novietnei "Gaiļezers" plānots būvēt lielveikalu "Maxima", taču slimnīcas vadība ir nobažījusies, ka tas apgrūtinās brīvu piekļuvi stacionāram. Par problēmu sākotnēji vēstīja laikraksts "Latvijas Bizness". Zeme, uz kuras uzbūvēta "Gaiļezera" slimnīca, kā arī teritorija ap to pieder kopumā 12 īpašniekiem. Kopējā šīs zemes platība ir aptuveni pieci hektāri, bet lielveikalu iecerēts būvēt uz 0,73 hektārus plaša zemesgabala, kas novietots kreisajā pusē no galvenās ieejas slimnīcas teritorijā.

RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, stājoties amatā, aktualizējis zemes atsavināšanas jautājumu, tomēr pagaidām neesot zināms, kurš būs stiprāks sarunās ar īpašniekiem - slimnīca vai "Maxima". Patlaban svaru kauss sveroties par labu lielveikala būvniecībai. Slimnīcas vadītājs atzinis, ka no uzņēmuma "Maxima" puses bijusi visai pieklājīga izturēšanās - uzņēmuma pārstāvji paši pieteikušies vizītē, lai noskaidrotu, ko viņu projektā vajadzētu pakoriģēt, lai tiktu ievērotas ne tikai pašu, bet arī RAKUS intereses. "Mēs tā arī pateicām, ka tas ir pozitīvi, ka jūs esat atnākuši aprunāties, bet jūs pārvelkat svītru pāri universitātes slimnīcas attīstības plānam un redzējumam," laikrakstam sarunu ar "Maxima" pārstāvjiem atstāstījis Paeglītis.

"Lai izveidotu slimnīcas attīstības stratēģiju 2020.-2025.gadam, ir svarīgi paredzēt visas iespējas, kā piebraukt pie slimnīcas ar neatliekamās medicīnas transportu, kur atradīsies pacientu automašīnu stāvvietas. Uz privātīpašnieku zemes ir projektēta slimnīcas autostāvvieta, no kuras būtu ērtāka piekļuve slimnīcai," skaidrojis slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

"Maxima" neizpratnē par Paeglīša pausto

“Lai pircējiem varētu nodrošināt arvien izdevīgāku piedāvājumu, ērtāku iepirkšanos un plašāku sortimentu, pastāvīgi meklējam attīstības iespējas visā Latvijā – šogad vien plānojam rekonstruēt 15 esošos veikalus un atvērt 5 jaunus, investējot vairāk nekā 20 miljonus eiro. Tā tas bija arī šajā gadījumā, kad uzrunājām privātas zemes īpašniekus un noslēdzām pirkuma līgumu par zemi, kur pašlaik atrodas iežogota degradēta stāvvieta ar atsevišķām nojumēm 90.gadu arhitektūras stilā.

13.septembrī pēc mūsu iniciatīvas tikāmies ar slimnīcas vadību, lai pārrunātu šīs degradētās privātās teritorijas labiekārtošanas plānus un ieceres, lai, attīstot “Maxima” veikalu, sakārtotu esošo infrastruktūru un transporta plūsmu, izveidotu stāvvietu kā arī nodrošinātu vēlamo sortimentu slimnīcas pacientiem, personālam un tuvējās apkaimes iedzīvotājiem.

Mēs neesam redzējuši konkrētus slimnīcas plānus šajā zemesgabalā. Kopš 13.septembra mēģinājām vienoties par atkārtotu tikšanos ar slimnīcas vadību, lai uzklausītu konkrētus slimnīcas plānus un vēlmes un projekta gaitā varētu ņemt vērā visu pušu intereses un vajadzības. Diemžēl slimnīcas vadība ilgstoši izvairījās no komunikācijas un pēdējā brīdī atcēla tikšanos. Vēlamies jau tuvākajā laikā iepazīties ar konkrētiem slimnīcas attīstības plāniem un saprast slimnīcas vadības priekšlikumus risinājumiem, lai tiktu ņemtas vērā sabiedrības, pacientu un ārstu intereses,” teikts “Maxima” valdes locekļa Jāņa Vanaga paziņojumā.