foto: LETA
Ambicioza projekta dēļ mūziķis Igo pārdevis savu divstāvu māju Rīgā
Dziedātājs Igo Fomins.
2018. gada 3. oktobris, 06:22

Ambicioza projekta dēļ mūziķis Igo pārdevis savu divstāvu māju Rīgā

Jauns.lv

Dziedātājs Rodrigo Fomins pārdevis savu divstāvu māju Rīgā, Teikas rajonā, un par iegūtajiem līdzekļiem nopircis pamestu kaļķa cepli Bauskas novada Mežotnē, kur cer izveidot jaunu mūzikas un mākslas centru, ziņo portāls Irliepaja.lv.

foto: Pinterest
Senais ceplis Mežotnē, kur Igo pošas izbūvēt jaunu kultūras centru.

Tautā mīlētais dziedātājs Igo nopircis īpašumu Mežotnē, un līdzekļus tam radis, pārdodot sev piederošu īpašumu Teikā, Rīgā. Tagad viņam Rīgā palicis vien neliels dzīvoklītis Senču ielā, kur pārlaist naktis svarīgu galvaspilsētas darīšanu laikā, bet savus tālākos plānus Igo saista ar celtnes attīstīšanu Mežotnē, pašā Lielupes krastā.

Igo pirkums atrodas pāris kilometrus no slavenās Mežotnes pils. Tas ir sens, 1897.gadā celts kaļķa ceplis - savdabīga dizaina ēka, kurai gan nav piemērots kultūrvēstures pieminekļa statuss. Tur esot dedzināti pat ķieģeļi, kas kalpojuši Mežotnes pils tapšanā. Cepļa īpašākā pazīme ir 31 metru augsts tornis. Kā noskaidroja portāls Jauns.lv, šis ceplis portālā Ss.com tirgots par 27 000 eiro. Telpas ir 247 kvadrātmetru plašas.

Igo plāno jaunu kultūras centru

Sarunā ar portālu Irliepaja.lv, mākslinieks atzīst, ka patlaban vāc domubiedrus savai ambiciozajai idejai - izveidot Mežotnē jaunu kultūras, mākslas un mūzikas centru: "Vietas te ir daudz," teic mākslinieks, piebilstot, ka ieceri plānots prezentēt Ķīpsalā šajā nedēļas nogalē, kad tur notiks Rīgas starptautiskā dizaina izstāde. Par projekta izmaksām Fomins plašāk nav izteicies.