Būs izmaiņas norēķinos par elektrību - jāmaksā pat tad, ja to nelieto. VIDEO
"Sadales tīkli" plāno ieviest abonentmaksu par pieslēgumu. Pat ja savā vasaras namiņā elektrību neesat lietojuši, par to būs kaut kas jāmaksā katru mēnesi.
Bizness un ekonomika
2016. gada 26. februāris, 21:15

Būs izmaiņas norēķinos par elektrību - jāmaksā pat tad, ja to nelieto. VIDEO

Jauns.lv

Iespējams, jau šovasar Latvijā par elektrības piegādēm tiks ieviesta abonentmaksa. Uzņēmumā “Sadales tīkls” skaidro – tā nepieciešama tāpēc, ka par piegādēm nemaksā visi klienti. Tiem, kuri elektrību lieto regulāri visu gadu, maksājumi pat samazināšoties.

"Sadales tīkla" jaunais projekts paredz maksāt pat tad, ja klients nav notērējis nevienu kilovatstundu. Tā tas bieži ir, piemēram, dārza mājiņu gadījumos - ziemā neviena tur nav un elektrību nelieto. Tādējādi mājām ar vienas fāzes pieslēgumu mēneša abonentmaksa būs 1,5 eiro, bet tiem, kuru īpašumā ir privātmāja ar triju fāžu pieslēgumu un attiecīgi vismaz 20 ampēru jaudu maksa būs vidēji 4,84 eiro mēnesī.

Pēc "Sadales tīklu" ziņām, apmēram 120 tūkstošos objektu valstī elektrības patēriņš ir ārkārtīgi zems vai tā netiek patērēta vispār. No šādiem īpašumiem, ieviešot jauno maksāšanas sistēmu, gada laikā varētu iekasēt pat piecus miljonus eiro.

Vairāk par to, kā darbosies jaunā norēķinu sistēma, skaties LTV "Panorāmas" sižetā:

Kasjauns.lv/LTV Ziņas