Nav laika atvaļinājumam? 6 idejas lieliskai atpūtai brīvdienās
Bizness un ekonomika
2018. gada 14. septembris, 11:36

Nav laika atvaļinājumam? 6 idejas lieliskai atpūtai brīvdienās

Karlīna Timofejeva

Atkal tuvojas skolas sākums, taču Tev šovasar nav bijis laika atvaļinājumam, lai tā kārtīgi atpūstos kopā ar bērniem? Mēs zinām, cik svarīgi ir pabūt kopā ar savām atvasēm, kā arī paspēt atvilkt elpu no ikdienas darbiem, izmēģinot ko jaunu un interesantu. Tieši tāpēc "Ferratum" Tev ir sagatavojis 6 idejas, kuras vēl vari paspēti īstenot kādā nedēļas nogalē vai pēcpusdienā kopā ar ģimeni.

1.    Dodieties izbraucienā ar riteņiem.

Teju ikviens no mums ir pavadījis visu bērnību, braucot gan ar trīsriteņiem, gan divriteņiem, tādēļ šī pavisam noteikti ir lieliska aktivitāte visai ģimenei.

Pirms došanās ceļā pameklē vietas, kur pārvietoties visiem kopā būs drošāk – piemēroti veloceliņi vai mierīgāka lauku vide. Ja pašiem nav velosipēdu, tos mūsdienās iespējams ērti izīrēt. Vai arī, piemēram, vari aizņemties no kaimiņiem!

Ja ģimenē bērni jau ir sākuši iet skolā, vai pat sasnieguši pusaudža vecumu, laba ideja ir došanās pārgājienā pa kādu dabas taku, kur ir gan kāpšana kalnā, gan dažādi skaisti skati un iespēja uzzināt ko jaunu.

2.    Sarīko pikniku dabā.

Tā ir patiesība – ēdiens, kas baudīts brīvā dabā, garšo pavisam citādāk, un tāpēc pikniks ir lieliska ideja, kas patiks gan lieliem, gan maziem.

Turklāt pikniks ir ideāli piemērots gadījumos, kad kompānijā ir mazie ēdēji, kuriem gadās ātri vien sasmērēt drēbes. Šoreiz par to nebūs jāuztraucas, jo nevajadzēs pēc tam tīrīt virtuvi un galdu, bet tā vietā varēsit jauki pavadīt laiku! Paņemiet līdzi arī draugus un radus ar bērniem, lai atpūta būtu vēl patīkamāka.

Tiesa, atceries, ka pēc tam, kad visi ir paēduši, ēdiena paliekas un iepakojumi jāizmet tiem piemērotos konteineros. Visērtāk salikt sastāvdaļas uzglabājamos trauciņos ar vāciņu, kurus pēc tam var izmazgāt un lietot atkal.

3.    Izveido ģimenes grāmatu klubu

Ieinteresēt bērnus lasīt grāmatas mūsdienu digitālajā laikmetā ir pamatīgs izaicinājums, taču tas noteikti nav neiespējami. Grāmatu klubiņa izveidošana ģimenē var būt jautra aktivitāte, kas padara kopā pavadīto laiku vēl kvalitatīvāku, liekot katram no Jums iemācīties ko jaunu.

Skolā joprojām liek lasīt dažāda veida obligāto literatūru, kura bieži vien mazajiem ķipariem it nemaz nepatīk. Patiesībā, nepatīk lasīšana kā tāda, jo vieglāk taču ir noskatīties video internetā. Taču arī Tu noteikti zini, kāda pozitīvā ietekme uz mūsu domāšanu un, it īpaši, bērnu attīstību, ir tieši grāmatām.

Dodieties vispirms visi kopā uz bibliotēku, izvēlieties katrs vienu vai vairākas grāmatas, un pēc tam visi kopā varat apspriest, par ko lasāt, kas patīk, nepatīk, izbrīna utt.

4.    Velc no skapja ārā galda spēles

Galda spēles ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā atpūsties no ikdienas steigas, pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem, un pat attīstīt prāta spējas. Vēl labāk – varat uzsākt organizēt ikmēneša spēļu vakaru, kas ar laiku kļūtu par ierastu notikumu un Tavas ģimenes tradīciju. Protams, šajā aktivitātē var iesaistīt arī kaimiņus, radus, draugus un kolēģus – jo vairāk cilvēku, jo jautrāk!

Veselīga konkurence nevienam nav nākusi par ļaunu, tāpēc velc no skapja ātrā Monopolu, ALIAS, UNO un citas spēles, kas Tavai ģimenei visvairāk patīk, un sāciet izbaudīt jautrību!

5.    Brīvprātīgais darbs vietējā apkārtnē

Lai arī šī aktivitāte gluži nav tipiska izvēle, kurai dotu priekšroku ģimenes ar bērniem, taču brīvprātīgais darbam ir dažādi ieguvumi ne tikai Jums pašiem, bet arī citiem cilvēkiem. Turklāt ir labi rādīt savām atvasēm piemēru, proti, ka ir nepieciešams palīdzēt citiem un rūpēties par apkārtējo vidi.
Šeit būs dažas idejas, ko varat darīt:

•    Sakopt vietējo parku vai atpūtas zonu, savācot atkritumus;
•    Doties uz dzīvnieku patversmi, aizvest suņiem barību, iziet ar tiem pastaigāties utt.;
•    Palīdzēt tam vecajam onkulītim vai tantei, kas dzīvo kaimiņos – ienest malku, iztīrīt mājokli, izravēt dārziņu u.tml.;
•    Ziedot ēdienu zupas virtuvei.

6.    Apciemo radus laukos

Varbūt bērni sen nav redzējuši vistas, pīles, govis un citus dzīvniekus brīvā dabā, jo daudz laika pavada pilsētā? Un, iespējams, vecāki vēlas atcerēties bērnību, kad gulēja siena šķūnī? Arī Tev noteikti ir kādi radi vai paziņas, kas dzīvo laukos.

Aizbrauciet ciemos pie viņiem!

Kā redzi, ne vienmēr jādodas tālu prom, lai izbaudītu laiku kopā ar ģimeni un draugiem. Protams, reizi pa reizei ir jauki arī aizlidot uz kādu tālāku zemi. Un tādos gadījumos lieti var noderēt patēriņa kredīts – nevajadzēs uztraukties par to, ka visa summa jāiekrāj uzreiz, un atmaksāt pēc tam varēsi pamazām. Taču aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Ferratum Bank