Pētersone iesniegusi ministrei "melno sarakstu" ar negodīgiem VID darbiniekiem
Pagaidām vēl nav informācijas, cik personas un no kādām VID struktūrvienībām ir iekļautas Pētersones iesniegtajā sarakstā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 1. marts, 13:04

Pētersone iesniegusi ministrei "melno sarakstu" ar negodīgiem VID darbiniekiem

Jauns.lv

(papildināta 21:20) Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone šorīt finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, par kuriem radusies šaubu ēna un aizdomas par negodprātīgu rīcību, informēja VID.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadības sarakstā ir iekļauti 173 darbinieki, kuru finanšu situācija tiek uzskatīta par aizdomīgu, vēsta LNT ziņu raidījums.

Finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) nosūtītajā sarakstā iekļautie VID darbinieki uzmanības lokā nonākuši, pārbaudot pērn iesniegtās valsts amatpersonu deklarācijas. Tās patlaban tiekot pārbaudītas padziļināti.

Finanšu ministre norāda, ka izmeklētājiem atalgojums ir salīdzinoši zems, bet tie ir cilvēki, kuriem ir tiešs kontakts ar noziedzīgo pasauli. "Tāpēc, man šķiet, loģiski būtu, ja mēs atbrīvotos no visiem negodprātīgajiem, bet tiem, kam var uzticēties, atalgojums būtu jāpalielina," pauda ministre. Viņa gan vēlas vispirms sagaidīt pārbaudes rezultātus un tad komentēšot aizdomās turēto skaitu.

Tikmēr pētnieks Arnis Sauka raidījuma veidotājiem atzinis, ka aizdomās turēto personu skaits ir liels un tas rada problēmas ar nodokļu iekasēšanu un ēnu ekonomikas mazināšanu. Viņaprāt, situāciju VID, kur ir lieli korupcijas riska draudi, varot risināt, atlaižot cilvēkus, jo iestādē strādā ap 4000 darbinieku.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone šorīt finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību, aģentūru LETA informēja VID.

Pati Pētersone gan līdz šim nav atklājusi, cik cilvēku šajā sarakstā iekļauti.

LETA/Foto: Oļegs Zernovs

Tēmas