foto: Shutterstock
Gribas uz Ēģipti, bet nav naudas?
Skats uz piramīdām Ēģiptē.
Tūrisms
2018. gada 17. augusts, 09:37

Gribas uz Ēģipti, bet nav naudas?

Karlīna Timofejeva

Ēģipte vilina. Vien, ko nozīmē uz debesīm tiecošās piramīdas. Ne tikai vēlme nomainīt apkārtējo vidi, bet arī eksotika, kaut kas neparasts...

Ceļojumi uz Ēģipti - saule, piramīdas, austrumu virtuve...

Bez šaubām, atvaļinājumu plānus koriģē maka biezums. Jo plānāks maks, jo vairāk kompromisu jāiekļauj plānos. Taču nesteidzieties nolemt, ka šogad nebrauksiet atpūsties. Lietojat internetu? Tādā gadījumā ceļojumiem uz Ēģipti nav jābūt finansiāli "rijīgiem". Pasūtot internetā, ceļojumu, kā arī daudzu citu lietu, cenas bieži ir pieņemamas. Tas nozīmē, ka eksistē variants tiem, kuri vēlas ceļot, bet neiztērēt visus iekrājumus.

Ceļojumi uz Ēģipti - tā ir saule un piramīdas, austrumu virtuve un jauni iespaidi. Un zinot, ka, lai nokļūtu tur, nebūs jāpārdod dvēsele velnam (jo cenas ir pieņemamākas, nekā cerēts), tad Ēģipte kā ceļojuma galamērķis izrādās vēl vairāk vērta uzmanības. Ne tikai siltuma, bet arī ēdiena un vēstures konteksta dēļ. Citiem vārdiem. atmosfēra pievelk.

Vai paliek vieta skepsei?

Interesanti, ka ir cilvēki, kam Ēģipte nepavisam nav pievilcīga. Vieni tā apgalvojošie nav bijuši tur, citi - ir bijuši, bet nav sajūsmā. Vai ir iespējams nesajūsmināties par Ēģipti? Par gaumi nestrīdas. Par valstīm un pilsētām - arī.
Vai, plānojot atvaļinājumu, paliek vieta skepsei? Dabīgi, ka ne viss var patikt, un, ceļojot un iegūstot pieredzi, iespējams, ka skepse pieaugs. Tomēr Ēģipte pievelk tūristus, katru gadu latvieši pēta brošūras un meklē informāciju par šo tēmu.

Ir, ko redzēt gan Latvijā, gan ārzemēs

Droši vien nav nepieciešams stāstīt, ka apskates vērti objekti ir gan Latvijā, gan ārzemēs. Bet, vai braukt uz citu pilsētu, varbūt kādu pili, vai izvēlēties tālāku ceļojumu? Izvēle ir atkarīga no vairākiem kritērijiem - gan no finanšu situācijas, gan no vietām, kuras jau ir apmeklētas. Arī minētajai skepsei ir sava loma.
Vieni ceļo vairāk, citi mazāk. Vieniem patīk atpūtas ceļojumi, citiem - izglītojošie. Vieniem izbraukumi nozīmē atpūtu, citiem - jaunus iespaidus, vēsturisku un ģeogrāfisku faktu izzināšanu. Un kopumā tas nozīmē, ka ceļojumi uz Ēģipti vai citur ir vērtīga nodarbe.

Reklāmas raksts sadarbībā ar KidyTour

Tēmas