foto: REUTERS
"Ryanair" paziņo, ka šogad atkal varētu mainīt savus jaunos bagāžas noteikumus
Bizness un ekonomika
2018. gada 24. maijs, 18:10

"Ryanair" paziņo, ka šogad atkal varētu mainīt savus jaunos bagāžas noteikumus

Jauns.lv

Zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" paziņojusi, ka šogad atkal varētu mainīt savu jaunieviesto rokas bagāžas politiku, kas, kā vēsta medijs "The Telegraph", varētu nozīmēt papildu izdevumus pasažieriem.

Aviokompānija, kura dienā ar dažādām papildu maksām iekasē 5 miljonus sterliņa mārciņu (5,7 miljonuseiro), veiksmīgi atrisināja iepriekšējo problēmu - pārpildītus bagāžas nodalījumus virs pasažieru sēdvietām, kas nereti tūļāšanās un krāmēšanās dēļ noveda pie lidojumu aizkavēšanās.

Pasažieri Lietuvā dodas uz "Ryanair" reisu pēc jauno bagāžas noteikumu stāšanās spēkā

Pasažieri Lietuvā dodas uz "Ryanair" reisu pēc jauno bagāžas noteikumu stāšanās spēkā

gallery icon

Ja vien pasažieris nesamaksā 5 eiro par prioritāro iekāpšanu vai 25 eiro par reģistrēto bagāžu, klientam gaisa kuģī ļauts ienest tikai mazāku somu, kamēr rokas bagāžas vienība, kas atbilst aviokompānijas noteiktajiem izmēriem, bez papildu maksas jānodod darbiniekiem tieši pirms iekāpšanas lidmašīnā.

Jaunā bagāžas politika esot paātrinājusi iekāpšanas procesu lidmašīnā, tomēr radīja jaunu problēmu - cilvēki labprāt izmanto iespēju nodot savu somu darbiniekiem un saņemt to pēc lidojuma, tāpēc karstajā ceļojumu sezonā un tā dēvētajās "banku brīvdienās" pie iekāpšanas vārtiem tiek nodotas 100 līdz 120 somas. Ja to skaits turpinās pieaugt, nāksies noteikumus pārskatīt - to video prezentācijā investoriem sacīja "Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs.

"Bet nav šaubu, ka apkalpei un pasažieriem vairs nav grūtību atrast brīvu vietu lidmašīnas salonā vai zem sēdvietām iekāpšanas laikā, un tas ir labi," viņš sacīja.

"The Telegraph" vēstī, ka izmaiņas noteikumos varētu nozīmēt, ka pasažieriem tiek piemērota maksa par lielākām rokas bagāžas vienībām, kā tas šobrīd notiek "WizzAir", vai arī zaudēt iespēju ienest salonā otro, mazāko somu. Tomēr aviokompānijā neatklāj, kādas šīs izmaiņas varētu būt, ja tādas tiks ieviestas.