Bizness un ekonomika
2016. gada 22. marts, 11:10

"airBaltic" lidmašīna no Rīgas uz Briseli novirzīta uz Ljēžas lidostu

Jauns.lv

Latvijas aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna no Rīgas uz Briseli šorīt Beļģijas galvaspilsētas Zaventemas lidostā notikušo sprādzienu dēļ novirzīta uz Ljēžas lidostu.

Lidmašīnā atrodas 40 pasažieri un četri apkalpes locekļi. Lidmašīna no Rīgas izlidoja šorīt punktuāli pēc saraksta 7.05, informē lidsabiedrībā.

"airBaltic " atcēlusi rīta reisu Brisele-Rīga BT602, kura izlidošana no Briseles bija paredzēta plkst.9.55 pēc vietējā laika. "airBaltic" izsaka nožēlu par sagādātajām neērtībām un izmaiņām ceļojumu plānos un aicina pasažierus sekot aktuālajai informācijai par reisu statusu lidostu un aviokompānijas mājaslapā, kā arī sociālajos medijos.

Lidsabiedrības preses brīfings notiks šodien, 22.martā, plkst. 12, "airBaltic Training" telpās, Pilotu ielā 6.

Kā liecina informācija Rīgas lidostas mājaslapā, lidmašīna no Rīgas izlidoja plkst.7.12 un Zaventemas lidostā tai bija jānosēžas īsi pirms plkst.9 pēc vietējā laika.

Saskaņā ar portāla "flightradar24.com" informāciju "airBaltic" lidmašīna tuvojās Briseles lidostai, kad tur nogranda sprādzieni, kuru dēļ tika apturēta lidmašīnu nosēšanās un pacelšanās.

Kā savā "Twitter" kontā informē "airBaltic", lidmašīna novirzīta uz Ljēžas lidostu. Informācija Ljēžas lidostas mājaslapā liecina, ka "airBaltic" lidmašīna nosēdusies plkst.8.53 pēc vietējā laika.

Kā norādīts lidostas "Rīga" mājaslapā, šodien pēcpusdienā paredzēts vēl viens "airBaltic" reiss no Rīgas uz Briseli. Tāpat no Briseles plānoti divi "airBaltic" reisi uz Rīgu. Citu aviokompāniju lidojumi starp Rīgu un Briseli šodien nav paredzēti.

Kā ziņots, Briseles Zaventemas lidostā šorīt notikuši divi sprādzieni, kuros nogalināts vismaz viens cilvēks, bet vairāki citi guvuši ievainojumus, vēsta Beļģijas mediji.

Lidosta evakuēta, visi lidojumi atcelti, arī vilcienu satiksme uz lidostu apturēta.

LETA