foto: Publicitātes
"Tele2" nostiprina mobilā interneta ātruma līdera pozīcijas Latvijā
"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.
Bizness un ekonomika
2018. gada 10. aprīlis, 17:16

"Tele2" nostiprina mobilā interneta ātruma līdera pozīcijas Latvijā

Karlīna Timofejeva

Tikko publiskotie Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) mērījumi[1] visā Latvijā apliecina, ka vadošais mobilo sakaru operators “Tele2” kārtējo gadu nodrošina saviem klientiem ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā – vidējais ātrums sasniedz 35,06 Mbit/s.

“Tele2” kļuva par absolūto līderi arī 4G pārklājuma ziņā, nodrošinot 100% 4G pārklājumu pilsētās un 99,3% 4G mobilā interneta pārklājumu lauku apvidos un apsteidzot tirgus lielākos konkurentus.

“Patiesi priecājos, ka, aktīvi investējot jaunākajās tehnoloģijās, tīkla infrastruktūras pilnveidošanā un paplašināšanā, kā arī rūpīgi sekojot klientu vajadzībām, esam spējuši noturēt līderpozīcijas SPRK mobilā interneta mērījumos otro gadu pēc kārtas! Divu gadu laikā “Tele2” investīcijas tīkla infrastruktūrā sasniegs 20 miljonus eiro, kas mums ļaus noslēgt 2018. gadu ar vairāk nekā 100 jaunām bāzes stacijām. Izmantojam tikai mūsdienīgākās tehnoloģijas, aktīvi strādājot pie 4G+, 4G++, kā arī “5G Ready” attīstības. Tas ir rezultējies ātrākā mobilā interneta lejupielādes ātruma mērījumos, ko veicis SPRK,” apliecina “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Jau pērn “Tele2” tīklā darbu uzsāka trīs ar 5G Ready Nokia AirScale aparatūru aprīkotas bāzes stacijas, kas ļaus ne vien sasniegt mobilā sakaru tīkla un interneta ātrumu līdz pat 1 Gbps, bet arī būtiski palielinās bāzes staciju kapacitāti. Kamēr 5G tehnoloģija vēl ir attīstības stadijā, “Tele2” ļoti aktīvi paplašina 4G+ un 4G++ mobilā interneta pārklājumu –  šis trīs reizes ātrākais mobilais internets, kas pārsniedz 300 Mbps, ir pieejams jau 85% Latvijas iedzīvotāju. Savukārt “Tele2” 4G jau vairākus gadus pieejams teju 99% iedzīvotāju, pārklājumam esot starp labākajiem pasaulē.

foto: Publicitātes
"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

SPRK mobilā interneta un elektronisko sakaru mērījumus veic regulāri, tos apkopojot ikgadējā “Elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes pārskatā”. SPRK ir neatkarīga organizācija, kuras galvenā funkcija  ir sabiedrisko pakalpojumu regulēšana, līdz ar to tās dati ir uzticami un objektīvi.

Par “Tele2”

“Tele2” ir mobilo sakaru līderis Latvijā, un uzņēmuma klienti ir gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju. Uzbūvējot Baltijā modernāko sakaru tīklu, “Tele2” nodrošina Latvijā 4G tīkla pārklājumu, kas ir pieejams 99% iedzīvotāju. Kopš “Tele2” dibināšanas kapitālieguldījumi sakaru tīkla infrastruktūrā un klientu servisā pārsnieguši 260 miljonus eiro.

“Tele2” ir daļa no “Tele2 AB” grupas, kas ir viens no straujāk augušajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Eiropā. “Tele2 AB” grupai ir 17 miljoni klientu astoņās valstīs. “Tele2” ir vienīgais mobilo sakaru operators, kas darbojas vienoti visās Baltijas valstīs.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Tele2