Pamazām jāsāk pierast pie "Statoil" jaunā nosaukuma - tas nomainīts uz "Circle K Latvia"
Vizuālās identitātes maiņa Latvijas degvielas uzpildes stacijās tiks uzsākta nākamā gada rudenī.
Bizness un ekonomika
2016. gada 31. marts, 09:01

Pamazām jāsāk pierast pie "Statoil" jaunā nosaukuma - tas nomainīts uz "Circle K Latvia"

Jauns.lv

Uzņēmumā "Statoil Fuel&Retail Latvia" oficiāli nomainījis juridisko nosaukumu uz SIA "Circle K Latvia" un tas ir pirmais solis zīmola maiņas procesā, kas turpināsies līdz 2018.gadam.

Kā norāda uzņēmumā, līdzšinējiem uzņēmuma klientiem spēkā paliek visi līgumi un vienošanās, kas noslēgtas ar SIA "Latvija Statoil" vai SIA "Statoil Fuel & Retail Latvia". Nemainoties arī uzņēmuma reģistrācijas numurs, bankas konta numurs un pārējie rekvizīti.

Juridiskā nosaukuma maiņa pakāpeniski notiekot visos Eiropas "Statoil Fuel & Retail" grupas uzņēmumos, tostarp Latvijā.

Kā ziņots, līdz pat 2010.gadam "Statoil Fuel&Retail" bija mazumtirdzniecības uzņēmums un daļa no naftas un gāzes ieguves kompānijas "Statoil ASA". 2012.gadā mazumtirdzniecības uzņēmumu "Statoil Fuel&Retail" pārņēma viens no pasaules lielākajiem iepirkšanās un mazumtirdzniecības uzņēmumiem "Alimentation Couche-Tard", un līdz ar uzņēmuma iegādāšanos tika iegūtas tiesības arī izmantot "Statoil" nosaukumu mazumtirdzniecībā līdz pat 2021.gadam.

Sākot ar 2016.gada pavasari, visās "Statoil" zīmola degvielas uzpildes stacijās Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā sākta zīmola maiņa uz jauno, globālo iepirkšanās zīmolu "Circle K". Jaunais iepirkšanās zīmols "Circle K" turpmāk aizstās tagadējos kompānijas "Couche-Tard" mazumtirdzniecības zīmolus "Mac’s", "Circle K" un "Kangaroo Express" ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu "Statoil" Eiropā. Latvijā pāreja sāksies 2017.gada rudenī.

Degvielas tirgotājs "Statoil Fuel&Retail Latvia" iepriekšējā finanšu gadā strādājis ar 393,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānijas peļņa sasniegusi 18,3 miljonus eiro, un tas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

LETA/Foto: Edijs Pālnes/LETA/Ekrānuzņēmums no video