foto: LETA
Labas ziņas Liepājas un Daugavpils bezdarbniekiem: tiks piedāvātas vairāk nekā 2000 brīvas darba vietas
Darba meklētāji.
2018. gada 16. marts, 13:39

Labas ziņas Liepājas un Daugavpils bezdarbniekiem: tiks piedāvātas vairāk nekā 2000 brīvas darba vietas

LETA

Nākamnedēļ gadatirgos "Darbs un karjera 2018" Liepājā un Daugavpilī darba meklētājiem piedāvāto brīvo darba vietu skaits pārsniegs 2000, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Pēc NVA sniegtās informācijas, 20.martā Liepājas Latviešu biedrības namā no plkst.10 līdz 15 un 22.martā Daugavpils Olimpiskajā centrā no plkst.11 līdz 14 norisināsies NVA un Eiropas valstu nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) organizētie starptautiskie darba gadatirgi "Darbs un karjera 2018".

Abos šajos pasākumos kopumā piedalīsies vairāk nekā simts darba devēju, izglītības iestāžu, valsts un pašvaldību institūciju, Latvijas un citu Eiropas valstu nodarbinātības ekspertu un Eiropas informācijas tīklu pārstāvju.

Darba devēji apmeklētājus informēs par saviem uzņēmumiem, brīvajām darba vietām, darba nosacījumiem, karjeras izaugsmes iespējām, kā arī veiks pirmās darba intervijas un atlasīs piemērotākos iespējamos darbiniekus. Darba gadatirgū Liepājā piedalīsies arī izglītības iestādes, kā arī notiks profesiju un tehnoloģiju demonstrējumi.

Darbosies arī NVA stends, kura apmeklētāji varēs iepazīties ar aktuālajām vakancēm, saņemt speciālistu informāciju un konsultācijas par aģentūras pakalpojumiem un iespējām iesaistīties dažādos apmācības vai nodarbinātības pasākumos.

Pasākumus aicināts apmeklēt ikviens interesents, kurš vēlas saņemt informāciju par darba, mācību un biznesa uzsākšanas iespējām Latvijā un Eiropā. Lai tikšanās ar darba devējiem un darba intervijas pasākumā būtu produktīvākas, darba meklētājiem ieteicams uz darba gadatirgu ņemt līdzi savu CV.

Tāpat NVA informēja, ka jau piekto gadu pēc kārtas aģentūra Latvijas reģionos rīko vakanču gadatirgus, lai darba devējiem palīdzētu atrast vajadzīgos darbiniekus, bet darba meklētājiem - darbu.

Vakanču gadatirgus 5.aprīlī no plkst.11 līdz 14 norisināsies Jelgavas tehnikuma telpās, 11.aprīlī no plkst.11 līdz 14 - Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles telpās, 19.aprīlī no plkst.11 līdz 13 - Preiļu novada Kultūras centrā, savukārt Rīgā NVA Vakanču gadatirgus tiks rīkots 31.maijā no plkst.10 līdz 14 laukumā pie Kongresu nama.

Vienlaikus 19.aprīlī Valgas Kultūras un interešu centrā norisināsies "Livonijas darba tirgus 2018", ko organizē Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fonda Valgas nodaļa un NVA Valkas filiāle sadarbības programmas "Interreg V-A - Igaunija - Latvija" projektā "Pārrobežu darba tirgus integrācijas un nodarbinātības veicināšana".