Horvātijas auditori Latvijā stažēsies Eiropas Savienības fondu revīzijas jomā
Horvātijas auditoriem paredzētas tikšanās ar Vadošās iestādes, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un Valsts kases ekspertiem, lai pārrunātu dažādus praktiskus jautājumus saistībā ar ES fondu projektu uzraudzību, risku vadību, auditu veikšanu un plānošanu.
Bizness un ekonomika
2016. gada 4. aprīlis, 10:56

Horvātijas auditori Latvijā stažēsies Eiropas Savienības fondu revīzijas jomā

Jauns.lv

No 4. līdz 8. aprīlim Twinning Light projekta ietvaros Finanšu ministrijā viesosies Horvātijas Eiropas Savienības (ES) fondu Revīzijas iestādes (RI) speciālisti, lai praktiski iepazītos ar Latvijas RI auditu veikšanas praksi un konkrētiem ES fondu līdzfinansētiem projektiem Rīgā, Liepājā un Jelgavā, kuros Latvijas speciālisti veikuši revīzijas.

“Šajā projektā mēs vislielāko uzsvaru liksim tieši uz praktiskām apmācībām un pieredzes nodošanu Horvātijas RI speciālistiem, veicot kopīgus auditus. Bez jau ierastajām metodēm šis ir lielisks veids, kā parādīt partneriem savu labāko praksi, jo mēs visi kā ES dalībvalstis esam atbildīgi par to, lai ES budžeta līdzekļi tiktu ieguldīti atbilstoši izvirzītajiem mērķiem,” norāda projekta līdere un Latvijas RI vadītāja Nata Lasmane.

Stažēšanās vizītes laikā Horvātijas eksperti iepazīsies ar Latvijas RI audita veikšanas metodēm un pieredzi, kā arī pēc tikšanās ar vietējo pašvaldību vadību apmeklēs vairākus šajās pilsētās īstenotus būtiskus projektus, piemēram, Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars”, Jelgavas Svētās trīsvienības baznīcu un Mītavas tiltu, kā arī “Laimas” šokolādes muzeju Rīgā.

Tāpat Horvātijas auditoriem paredzētas tikšanās ar Vadošās iestādes, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un Valsts kases ekspertiem, lai pārrunātu dažādus praktiskus jautājumus saistībā ar ES fondu projektu uzraudzību, risku vadību, auditu veikšanu un plānošanu.

Novērtējot sadarbību iepriekšējā Twinning Light projektā, Horvātijas auditori arī šoreiz kā uzticamus partnerus izraudzījās Latvijas RI speciālistus. Apmācības efektīvā ES fondu 2014.-2020. gada plānošanas perioda auditu veikšanā nodrošinās 11 audita profesionāļu komanda. Tai pieaicināti arī Somijas, Nīderlandes un Austrijas revīzijas eksperti. Projekts turpināsies sešu mēnešu garumā, ietverot apmācības kā Horvātijā, tā arī Latvijā un Somijā.

Visi Twinning Light projekta “ES fondu programmu ieviešanas sistēmas aģentūras (Revīzijas iestādes) stiprināšana Struktūrfondu un Kohēzijas fondu auditu veikšanai jaunās 2014-2020 finanšu perspektīvas ietvaros” līdzekļi pilnā apmērā finansēti no ES un Horvātijas budžeta bez Latvijas finansiālās līdzdalības.

Regīna Zommere / Foto: Ieva Lūka/LETA