Veikalā tirgotas melnzemes fasētājs: "Nestāstiet pasakas! Mūsu maisos čūsku nav"
Sākoties pavasara darbiem, dārzkopjiem nevajadzētu satraukties, ka viņi veikalos nopērkamajos maisos varētu sastapties ar nepatīkamiem pārsteigumiem – piemēram, dzīvām čūskām. Ja jūs dzīvoklī ieraugāt rāpuli, tas nevarētu būt izlīdis no zemes maisa.
Bizness un ekonomika
2016. gada 5. aprīlis, 07:04

Veikalā tirgotas melnzemes fasētājs: "Nestāstiet pasakas! Mūsu maisos čūsku nav"

Jauns.lv

Nesen kādu ludzānieti dzīvoklī pārsteidza dzīva odze. Sieviete bija pārliecināta, ka vienīgais veids, kā indīgais rāpulis varēja iekļūt viņas virtuvē, bija kopā ar veikalā nopirkto melnzemes maisu. Tomēr melnzemes fasētājs kategoriski noliedza, ka čūska varētu būt bijusi zemes maisā.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka nesen kādu ludzānieti pārbiedējusi odze, kura, viņasprāt, bija izlīdusi no veikalā pirktā zemes maisa. Viņa bija iegādājusies uzņēmuma „Daba VS” fasētu 20 litru fasēto melnzemes maisu „Kano”, lai pārstādītu savus augus.

Laikraksta „Ludzas Zeme” žurnāliste Iveta Čigāne Latvijas Radio pastāstīja, ka pārsteigumu piedzīvojusi kāda kundze, kura veikalā iegādājusies Latvijā ražotu puķu stādīšanai domātu zemi. Pārnesusi maisu mājās, kundze pārstādīja divas puķes, bet nākamos darbus atlika uz nākamo dienu, maisu ar zemi atstājot virtuvē. Savukārt nākamajā dienā virtuvē atrasta ar zemi notriepusies odze. Tā kā kundze no meža mājās neko mājās nebija nesusi, vienīgais ceļš, kā čūska varēja nokļūt mājās, ir maiss ar zemi. Varētu pieņemt, ka odze kundzes virtuvē būtu ielīdusi, ja viņa dzīvotu privātmājā, bet viņa dzīvo daudzdzīvokļu mājā.

Tomēr „Daba VES” ģenerāldirektors Aleksandrs Karlikovs Kasjauns.lv kategoriski noliedza, ka „Kano” maisā varētu būt bijusi čūska – tā esot pasaka, izdomājums. „Mēs melnzemi iegūstam Baložu kūdras purvā un to pēc tam vairākas reizes pārsijājam un maisām kopā ar vistu mēsliem un kaļķi. Tāpēc nekāda čūska tajā nevar palikt dzīva. Un nav tā, ka mēs ejam uz lauka un ar lāpstu rokam zemi maisos iekšā. Mēs to speciāli sagatavojam pēc Latvijas Botāniskā dārza izstrādātās receptes, bez ķīmiskām piedevām.,” teica Karlikovs. Tāpat „Daba VES” darbojas ar Pārtikas un veterinārā dienesta sertifikātu un melnzemei jāatbilst visām kvalitātes prasībām.

Jāteic, ka tad, kad ziņa par odzi veikalā  pirktā maisā parādījās sabiedrībai, notikums nebija dokumentēts ar attēlu, kas apliecinātu incidenta patiesumu. Tas vedina domāt, ka stāsts par čūsku ir vai nu klaja dārznieces fantāzija, vai, iespējams, konkurentu cīņa, kurā netiek smādētas skaļas ziņas medijos.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA