Laukos bezdarbs, taču zemniekiem grūti atrast strādniekus. Kāpēc? VIDEO
"Darbinieku rotācija laukstrādnieku sektorā ir ļoti liela," par nozares problēmām stāsta zemnieks Uldis Neilands, kurš meklē palīgus savā uzņēmumā. Ierasties darbā un kvalitatīvi strādāt - šīs elementārās prasības darbinieki nespējot izpildīt.
Bizness un ekonomika
2016. gada 5. aprīlis, 22:38

Laukos bezdarbs, taču zemniekiem grūti atrast strādniekus. Kāpēc? VIDEO

Jauns.lv

Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras datiem, Zemgales reģionā ir gandrīz vienpadsmit tūkstoši bezdarbnieku un darba meklētāju. Tajā pašā laikā zemniekiem, it īpaši dārzeņu audzētājiem, lielākās grūtības ir atrast labus darbiniekus.

Lai darba ņēmēji un darba devēji satiktos, šomēnes septiņās Latvijas pilsētās notiek lauksaimniecības vakanču gadatirgi. Vairāk nekā simt strādnieku šodien cerēja atrast arī septiņi Bauskas apkaimes zemnieki.

Zemgalē lauku darbi jau notiek pilnā sparā, taču čaklu darbaroku trūkst. „Ar šo problēmu saskaramies jau daudzus gadus. Darbinieku rotācija laukstrādnieku sektorā ir ļoti liela,” stāsta SIA „Pils K” īpašnieks Uldis Neilands, kurš meklē palīgus savā uzņēmumā. Kā galvenās problēmas viņš nosauc neierašanos darbā un darba kvalitāti.

„Man ir aizdomas, ka tie, kuri grib strādāt, ir aizbraukuši. Palikuši tikai tie, kuri ne visai to grib,” darbinieku kūtrumam izskaidrojumu meklē zemnieku saimniecības „Užiņi” īpašnieks Oskars Spalis.

Vairāk par nodarbinātības problēmām Zemgalē skatieties TV Spektrs sižetā. Kasjauns.lv / Video: TV Spektrs / Foto: Shutterstock