foto: LETA
Skanstes projekta pirmā kārta sadārdzinās par 4 miljoniem
Skanstes teritorijas revitalizācijas 1.kārtas projekta realizācijai nepieciešams papildus 3,9 miljoni eiro.
2017. gada 4. decembris, 18:47

Skanstes projekta pirmā kārta sadārdzinās par 4 miljoniem

Kasjauns.lv/LETA

Lai īstenotu Skanstes teritorijas revitalizācijas 1.kārtas projektu, Rīgas pašvaldībai nepieciešams nodrošināt papildus līdzfinansējumu 3,9 miljonu eiro apmērā, skaidro domē.

Tāds izskatīsies Skanstes ielas rajons pēc 5 gadiem

Rīgas mērs Nils Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis vīziju, kādai jāizskatās Skanstes ielas apkaimei pēc 5-6 gadiem.

gallery icon

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Oksana Dumpe norādīja, ka projektam pieejamais maksimālais finansējums ir 6,09 miljoni eiro, ko 85% jeb 5,17 miljonu eiro apmērā finansē no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF), bet 913 407 eiro apmērā - Rīgas pašvaldības līdzfinansējums.

Balstoties uz izstrādē esošā būvprojekta risinājumiem, projekta izmaksas plānotas 10,05 miljonu eiro apmērā, līdz ar ko Rīgas pašvaldībai nepieciešams palielināt līdzfinansējumu par 3,9 miljoniem eiro.

Projekta galvenais mērķis ir Skanstes degradētās teritorijas atjaunošana, veicinot videi draudzīgu un ilgtspējīgu teritorijas ekonomiskā potenciāla izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu.

Projekta gaitā plānota jaunu ielu būvniecība, "izveidojot ar citām pilsētas daļām labi savienotu apkaimi ar reģionālas un nacionālas nozīmes sporta, izklaides, konferenču, un kultūras pasākumu centru, ko papildina sabalansēta darījumu apbūve ar augstas klases birojiem un darbavietām kvalitatīvā, patīkamā, daudzveidīgā un līdzsvarotā vidē," pauda departamenta pārstāve.

Projekta gaitā paredzēts izbūvēt un rekonstruēt iekšējo ielu tīkls starp Skanstes ielu un Ganību dambi ar kopējo garumu 1,95 kilometri, izveidot inženierkomunikāciju tīklu un veikt teritorijas labiekārtojumu, kā arī nodrošināt labiekārtotu parku un lietusūdens uzkrāšanas un novadīšanas sistēmu izveidi.

Tāpat plānots, ka pēc 22 hektāru lielas teritorijas atjaunošanas darbu realizācijas tiks radītas 127 jaunas darba vietas un piesaistītas privātās investīcijas 8,45 miljonu apmērā.

Dumpe gan norāda, ka projekta kopējās izmaksas šobrīd ir noteiktas provizoriski, izstrādājot būvprojektu un faktiskās būvdarbu izmaksas tiks precizētas pēc būvdarbu iepirkuma noslēgšanās.

Projektu plānots pabeigt līdz 2021.gada beigām.

Lēmumu par finansējuma palielināšanu pieņems Rīgas dome.