foto: LETA
Ietekmīgs medijs Rīgu nosauc par labāko (lētāko) vietu, kur nosvinēt Ziemassvētkus
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā.
2017. gada 11. novembris, 21:55

Ietekmīgs medijs Rīgu nosauc par labāko (lētāko) vietu, kur nosvinēt Ziemassvētkus

Kasjauns.lv

Ietekmīgais "Business Insider" pagodinājis Rīgas vārdu, nosaucot to par labāko vietu "mazam Ziemassvētku atvaļinājumam".

"Iespējams, jūs nemaz tādu vietu nebūsit apsvēruši saviem brīvdienu plāniem," raksta žurnāliste Bobija Edsora, "taču aizmirstiet Minheni un Lilli, jo tagad Rīga ir numur viens kā galamērķis mazam ceļojumam Ziemassvētkos".

"Business Insider" Rīgu min kā pirmo vietu, kur tieši britu ļaudīm kvalitatīvi un relatīvi lēti pavadīt Ziemassvētku dienas. Tirdziņu ziņā Rīga "sit pušu" Minheni, Budapeštu, Kopenhāgenu, jo šeit visi prieki esot krietni lētāki.

Žurnāliste aprēķinājusi, ka sestdiena un svētdiena laikā ap saulgriežiem diviem cilvēkiem Rīgā izmaksātu apmēram 570 eiro, iekļaujot gan lidojuma cenu, gan viesnīcas izdevumus, gan ēšanu un dzeršanu divām personām. Lidojot brīvdienās no Lielbritānijas, līdz šim lētākā bijusi Prāga. Tagad tā ir Rīga, norāda medijs.

Salīdzinot izmaksas līdzās kvalitātei, Rīga ierindota pirmajā vietā; tai seko Minhene Vācijā, Lille Francijā, Tallina Igaunijā, Prāga Čehijā, Budapešta Ungārijā, Kopenhāgena Dānijā, Berlīne Vācijā, Vīne Austrijā un Stokholma Zviedrijā.