foto: Grauzti.lv
Izsolīs Ogres lielo "spoku māju" - kādreiz tik glauno viesnīcu "Club 1934". FOTO
Bizness un ekonomika
2017. gada 20. septembris, 09:59

Izsolīs Ogres lielo "spoku māju" - kādreiz tik glauno viesnīcu "Club 1934". FOTO

Kasjauns.lv / LETA

Šodien sāksies izsole AS "Uzņēmēju trasta kompānija" (UTK) piederošajām īpašumam, Ikšķiles ielā 2, Ogrē, kur atrodas viesnīca, vēsta publikācija "Latvijas Vēstnesī". Spriežot pēc adreses, šī viesnīca ir bēdīgi slavenā "Club 1934", kas tagad ir pamesta un izdemolēta, kā arī nereti sagādā galvassāpes vietējiem policistiem.

Zināms, ka viesnīcas izsole ilgs līdz 20.oktobrim.

Īpašums sastāv no zemes gabala 1,7335 hektāru platībā un nedzīvojamās ēkas 9006 kvadrātmetru platībā. Īpašumā vērtība lēsta 318 400 eiro apmērā, bet izsoles sākuma summa paredzēta 238 800 eiro.

Iepriekš īpašumu mēģināts izsolīt trīs reizes.

Agrāk vēstīts, ka pret UTK 2009.gadā tika uzsākts kriminālprocess par nodokļu nemaksāšanu 183 000 latu apmērā.

Tā tagad izskatās izdemolētajā glaunajā Ogres viesnīcā „Club 1934”

Jau vairāk nekā gadu glaunā Ogres viesnīca „Club 1934” pārvērtusies par īstu spoku māju – izdemolētais deviņstāvu nams kļuvis par ...

gallery icon
21

Par ko ir stāsts?

Kādreiz glaunā viesnīca bijušās Ogres trikotāžas kombināta administrācijas ēkas augstceltnē darbojās tikai dažus gadus. Tagad tā ir izdemolēta un kļuvusi par „spoku māju”, kurp regulāri dodas policijas ekipāžas tvarstīt vandaļus, bomžus un klaiņojošus bērnus, vasarā vēstīja Kasjauns.lv. 

Viesnīcu izveidoja 2006. gadā, to iekārtoja pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu stilā un tai paredzēja spožas perspektīvas. Rīgas tuvuma dēļ tā salīdzinoši zemāku izmaksu dēļ varētu pārvilināt Latvijas galvaspilsētas viesus un te rīkot dažādas konferences. Tāpat tajā pārnakšņoja viesi, kuri pēc koncertiem Ogres estrādē nevēlējās nakts melnumā kulties uz Rīgu.

Viesnīcā bija 63 numuriņi, bārs, četras dažāda lieluma konferenču zāles un biljarda zāle. Viesnīcas numuriņiem bija pilnībā aprīkota virtuve, individuāli krāsotas telpas, kuras bija apmēbelētas ar antikvārām mēbelēm.

Pirms pāris gadiem viesnīcu slēdza rekonstrukcijai un tai darbība bija jāatjauno pērn. Tomēr viesnīcas īpašnieks nonāca finansiālajās grūtībās un viesnīca darbību neatjaunoja, to ieķīlāja bankā. Tagad viesnīcas ēka nonākusi izsolē un to pārdod par vairāk nekā pusmiljonu eiro.

Jau vairāk nekā gadu viesnīcas ēkai nav saimnieka un gada laikā to izzaguši un izdemolējuši, portālam Kasjauns.lv pavēstīja pilsētpētnieku biedrības „Grauzti.lv” vadītājs Māris Rudzītis.

Šopavasar Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis sūkstījās: „Vairākas reizes nedēļā saņemam izsaukumu uz novārtā atstāto bijušās viesnīcas ēku, kurā iekļuvušas nepiederošas personas  – sākot ar desmitgadīgiem bērniem un beidzot ar pensijas vecuma cilvēkiem”.

Pamestā viesnīcas ēka šobrīd ir ļoti nožēlojamā stāvoklī. Pirmajā stāvā no sētas puses izsisti visi logi, ēka ir pamatīgi izdemolēta. Te galvenokārt vainojami pieaugušie, kuri aiznesuši visu saimniecībā noderīgo – vadus, plastmasas caurules, logus ar visiem rāmjiem, vēsta portāls Ogrenet.lv.

Uzturēšanās pamestajā ēkā var apdraudēt dzīvību, jo augšstāvos izņemti logi un izdemolētas liftu šahtu durvis no pirmā līdz pat devītajam stāvam. „Viens solis tumsā, un dzīve būs beigusies. Spēlītes, grūstīšanās var novest pie bēdīgām sekām,” brīdina Ulmanis.