Japānas gigants "Takata" ASV gatavojas atsaukt vēl 35 miljonus gaisa spilvenu
Japānas automašīnu rezerves daļu ražotājs "Takata" gatavojas ASV atsaukt vēl vismaz 35 miljonus gaisa spilvenu, lai novērstu defektu, kas jau prasījis 11 upurus.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 4. maijs, 21:13

Japānas gigants "Takata" ASV gatavojas atsaukt vēl 35 miljonus gaisa spilvenu

Jauns.lv

Japānas automašīnu rezerves daļu ražotājs "Takata" gatavojas ASV atsaukt vēl vismaz 35 miljonus gaisa spilvenu, lai novērstu defektu, kas jau prasījis 11 upurus, otrdien vēsta laikraksts "Wall Street Journal".

Laikraksts norāda, ka par šo atsaukumu varētu tikt paziņots jau šonedēļ.

Līdz šim pasaulē atsaukti aptuveni 50 miljoni "Takata" gaisa spilvenu, tostarp apmēram 28 miljoni ASV saistībā ar defektīviem to piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) komentārus šajā jautājumā pagaidām nesniedz, taču piektdien tā pavēstīja, ka Savienotajās Valstīs varētu tikt atsaukti vēl vairāki desmiti miljoni automašīnu.

Pasaulē lielāko autoražotāju apvienība februārī paziņoja, ka tā noteikusi iemeslu, kas izraisa "Takata" ražoto gaisa spilvenu pārsprāgšanu.

Neatkarīga pārbaužu savienība (ITC), kurā ietilpst desmit autoražotāji, tostarp "Toyota", "General Motors" un "BMW", pavēstīja, ka pārbaužu rezultātā konstatēti trīs šī defekta izraisoši faktori, kuri visi saistīti ar mitrumu.

LETA/Foto: AFP/LETA