Iespaidīgi! Latvijā radīta miljonus vērta luksusa jahta. FOTO. VIDEO
Miljonus vērtās, Latvijā darinātās superjahtas iekšienē neiztrūkst nevienas luksusa iezīmes, tostarp arī burbuļvannas uz pašā augšējā klāja.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 12. maijs, 06:43

Iespaidīgi! Latvijā radīta miljonus vērta luksusa jahta. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Otrdien, 10.maijā Sarkandaugavā pavēries Malibu ostas cienīgs skats – ūdenī nolaista Latvijā radīta unikāla jahta-trimarāns. Pagaidām gan kuģis ir patiesa mistērija – komentēt savu roku darbu inženieri un dizaineri atsakās, taču ir zināms, ka jahtas cena mērāma vairākos miljonos.

No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka no angāra Sarkandaugavā tiek izcelts kāds „Zvaigžņu Karu” filmēšanā izmantots lidaparāts, taču, izrādās, šis ir kas daudz labāks – garais, saulē mirdzošais objekts ir Latvijā projektēta un radīta, vairākus miljonus vērta superjahta.

Trīs klāji un 5200 zirgspēki

Glaunais kuģis ir vietējās, taču pasaulē labi zināmās firmas „Latitude Yachts” darinājums. Lai arī kompānija kategoriski atteikusies sniegt plašāku informāciju par jahtu un tās pasūtītājiem, interneta entuziasti par šo vairākus gadus ilgo projektu runājuši jau krietnu laiku iepriekš. Spriežot pēc nozares speciālistu publicētās informācijas, luksusa jahtas nosaukums ir „Galaxy”. Tai ir divi motori – katrs ar 16 cilindru un 2600 zirgspēku jaudu un trīs, luksusa jahtas kritērijiem atbilstoši klāji. Uz tās iespējams izvietot sešus viesus un tikpat lielu kuģa apkalpi. Papildus tam, pēc plāna trimarānā ir jāatrodas arī garāžai mazākam 5 metrus garam kuterim. Pašas superjahtas garums – 52 metri.

Latvijā būvēto superjahtu nolaiž ūdenī


Kasjauns.lv/Foto: Facebook.com