foto: LETA
Viesnīcas "Neiburgs" īpašnieces peļņa pērn pieaugusi par 9,8%
Andrai Neiburgai pieder 25% uzņēmuma. (Attēlā - kopā ar dzīvesbiedru rakstnieku Paulu Bankovski).
Bizness un ekonomika
2017. gada 25. jūnijs, 16:34

Viesnīcas "Neiburgs" īpašnieces peļņa pērn pieaugusi par 9,8%

LETA

Viesnīcas "Neiburgs" īpašnieces SIA "Jauniela 25/29" apgrozījums pērn bija 2,323 miljoni eiro, kas ir par 5,3% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa pieauga par 9,8%, sasniedzot 267 586 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn aizvadīts desmitais uzņēmuma darbības gads, kura laikā pilnā apjomā tika sniegti viesu izmitināšanas pakalpojumi viesnīcā "Neiburgs", kā arī ēdināšanas pakalpojumi restorānā "Neiburgs".
Ziņojumā norādīts, ka uzņēmums pagājušajā gadā izpildījis uzstādītos mērķus - pērn palielinājās kopējais apgrozījums un uz gada beigām tika izveidoti stabili naudas līdzekļu uzkrājumi, kas brīvi ļauj nodrošināt tālāko uzņēmuma darbību.
Vienlaikus vadība uzsver, ka, pateicoties pieaugošajam apkalpoto viesu skaitam, pērn pieauga ēdināšanas pakalpojumu apgrozījums, turklāt, salīdzinot ar konkurentiem, viesnīcas noslogojums un vidējā nakšņošanas cena vadības ieskatā ir konkurētspējīga.
Atbilstoši ziņojumam, uzņēmuma vadība prognozē, ka 2017.gadā uzņēmuma kopējie ienākumi būs tikpat lieli kā pērn. Tomēr lielāks apgrozījuma pieaugums netiek prognozēts, jo četru zvaigžņu viesnīcu segmentā 2017.gadā plāno atvērties vairākas lielas viesnīcas, kas pastiprinās konkurenci. Tāpat stabilais uzņēmuma apgrozījums neliecina par peļņas palielināšanos, jo uzņēmuma vadība paredz, ka pieaugs personāla izmaksas, kas saistītas ar ļoti lielu kvalificēta personāla trūkumu.
Palielinoties konkurencei, kas pieaug straujāk nekā klientu skaits, par galveno mērķi 2017.gadā uzņēmums izvirzījis esošo klientu saglabāšanu un maksimālu servisa līmeņa uzlabošanu. Uzņēmuma vadība uzskata, ka iepriekšminēto palīdzēs sasniegt pērn veiktie ieguldījumi jaunas viesnīcas mājas lapas un korporatīvās identitātes izveidē, kā arī īstenotājās zīmola pārmaiņās, kas veicinās jaunu klientu piesaisti un palielinās atpazīstamību.
"Jauniela 25/29" 2015.gadā strādāja ar 2,206 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 243 683 eiro apmērā.
SIA "Jauniela 25/29" dibināta 2005.gadā un tās pamatkapitāls ir 3408 eiro. Uzņēmums pieder Andrai Neiburgai (25%), Mārai Renātei Soekarno (12,5%), Andrejam Andersonam (12,5%), Silvijai Neiburgai (12,5%), Sandrai Docenko (12,5%), Natālijai Neiburgai (8,33%), Ivaram Bernhardam Neiburgam (8,33%) un Elizabetei Beatrisei Švolmanei (8,33%).