Zināms, kā sauks no "Top Gear" padzītā vadītāja Džeremija Klārksona jauno auto raidījumu
No "Top Gear" ("Gāzi grīdā!") padzītā vadītāja Džeremija Klārksona jaunais auto raidījums sauksies "The Grand Tour" ("Lielā turneja").
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 12. maijs, 20:27

Zināms, kā sauks no "Top Gear" padzītā vadītāja Džeremija Klārksona jauno auto raidījumu

Jauns.lv

No raidorganizācijas BBC auto raidījuma "Top Gear" ("Gāzi grīdā!") padzītā vadītāja Džeremija Klārksona jauno pārraidi, ko pasūtījis interneta tirdzniecības gigants "Amazon", sauks "The Grand Tour" ("Lielā turneja").

Tāds nosaukums izvēlēts tāpēc, ka sērijas tiks uzņemtas lielā teltī dažādās pasaules valstīs, trešdien paziņoja "Amazon".

Seriāla izrādīšana sāksies rudenī "Amazon" straumēšanas pakalpojumā.

"Mēs ceļosim pa pasauli un katru sēriju uzņemsim citā valstī," skaidro Klārksons. "Savā ziņā tā būs lielā turneja, tāpēc arī mēs nolēmām tā to nosaukt."

Vasarā fanu vidū tiks izlozētas biļetes uz raidījuma uzņemšanu.

Kā jau ziņots, BBC pagājušā gada martā atlaida "Top Gear" vadītāju Klārksonu pēc saķeršanās ar raidījuma producentu. Klārksons atzinies BBC vadībai, ka kliedzis un iesitis producentam Oisinam Timonam, kuru vēlāk aizveda uz slimnīcu, jo viņam bija pārsista lūpa.

Pēc notikuma BBC paziņoja, ka nepagarinās Klārksona līgumu, un Džeimss Mejs un Ričards Hamonds, solidarizējoties ar Klārksonu, arī pameta raidorganizāciju. Vēlāk trijotne apvienojās jaunā "Amazon" raidījumā.

Tikmēr raidorganizācija BBC jaunajā "Top Gear" sezonā nolīgusi jaunus raidījuma vadītājus. Tie ir amerikāņu seriāla "Friends" ("Draugi") aktieris Mets Leblanks, britu radio un televīzijas personība Kriss Evanss, Rīds, autosacīkšu komentētājs Edijs Džordans, vācu sacīkšu braucēja Sabīne Šmica un žurnālists Kriss Heriss.

   

LETA/Foto: AFP/LETA