foto: AFP
Atklāts, kā dzīvo fabrikas strādnieki, kuri šuj lepnās un dārgās "Ivanka Trump" drēbes
Ivanka Trampa.
Bizness un ekonomika
2017. gada 15. jūnijs, 15:57

Atklāts, kā dzīvo fabrikas strādnieki, kuri šuj lepnās un dārgās "Ivanka Trump" drēbes

Kasjauns.lv

Fabrikā Indonēzijā, kur ražo ASV prezidenta Donalda Trampa meitas Ivankas Trampas zīmolu apģērbus, darbiniekiem neklājas pārāk viegli - viņi žurnālistiem atklājuši, kā pelna savu algu. Lai arī ne visiem te ir slikti, necienīga izturēšanās, zema samaksa un dzīve atšķirtībā no ģimenes ir tas, ar ko saskaras daudzi.

Ivankas Trampas apģērbu līnijas modes skate

Ieskats ASV prezidenta Donalda Trampa meitas Ivankas Trampas apģērbu līnijas "Ivanka Trump" 2012.gada sezonas modes skatē.

gallery icon

Ar Trampas apģērbu fabrikas darbiniekiem Subangas provincē Indonēzijā aprunājās britu medija "Guardian" žurnālisti. Darbinieki sūdzas, ka zemās samaksas dēļ viņi nevar dzīvot kopā ar saviem bērniem, fabrikās notiek to darbinieku iebiedēšana, kuri iesaistās arodbiedrībās, turklāt sievietēm, kuras mēnešreižu laikā piekrīt neņemt brīvdienu, piedāvā piemaksas. 

Medijs Subangā aprunājās ar vairāk nekā desmit darbiniekiem. Indonēzija ir tā Āzijas valsts, kur darbaspēks ir viens no lētākajiem un algas darbiniekiem - visai zemas, turklāt tā atšķiras starp provincēm. Fabriku darbinieki Indonēzijā arī spiesti izpildīt neizpildāmus mērķus, bet virsstundas netiek apmaksātas īpaši naski, ja mērķis netiek sasniegts. 

Nākamā lapa: Bērnus satiek reizi mēnesī, jo nav naudas degvielai