foto: Ekrānuzņēmums no "Maaleht"
Igauņi, iepērkoties Latvijā, ietaupa simtiem eiro. Pārdevējs stāsta: viņi pērk visu
Igauņi Latvijā sevišķi iecienījušas iepirkt stādus un dārzkopības piederumus, kas bieži vien ir pat divreiz lētāki nekā viņu tēvzemē.
Bizness un ekonomika
2017. gada 29. maijs, 06:11

Igauņi, iepērkoties Latvijā, ietaupa simtiem eiro. Pārdevējs stāsta: viņi pērk visu

Kasjauns.lv

Igauņi iepērkoties Latvijā, ietaupa simtiem eiro. Mūsu ziemeļu kaimiņi Ziemeļlatvijas pierobežas veikalos pērk visu – ne tikai alkoholu, bet arī visas pārējās preces: gan saimniecības, gan pārtikas. Pie mums vienīgi kafija esot dārgāka nekā Igaunijā.

Igaunijas iedzīvotāji Latvijas veikalos ir tik bieži viesi, ka daudziem pat ir to atlaižu un klientu kartes, raksta Igaunijas laikraksts „Maaleht”.

Viru apriņķa pilsētiņas Vastslīnas iedzīvotājs Andress Otss „Maaleht” pastāstīja, ka tikko Latvijā nopircis gan gāzes balonu un siltumnīcas plēvi, dažus celtniecības materiālus un pārtikas produktus, kā arī mednieku nazi un apavus. Viņš izrēķinājis, ka vienas iepirkšanās tūres laikā izdevies ieekonomēt 100 eiro.

„Ne tikai es, bet ļoti daudzi mūsu apkārtnes iedzīvotāji brauc iepirkties uz Latviju. Paskatieties, Alūksnē pie veikaliem katrai otrajai mašīnai ir Igaunijas numurs, visur dzirdama igauņu valoda,” saka Andress.

„Igauņi pērk visu, kaut ko īpašu izcelt nevar,” igauņu avīzei atzina kāds Alūksnes dārza preču un būvmateriālu veikala pārdevējs. Gan durvju plātnes, gan siltumnīcas plēve esot divreiz lētākas nekā Igaunijā. Un piebilst, ka pateicoties igauņiem, bizness zeļ un plaukst.

Bez Andresa veikalā bija vēl vairāki igauņu pircēji. Viena sieviete pirka puķpodus, bet otra izvēlējās virtuves izlietni.

Tāpat arī pārtikas produktu cenas ir ievērojami lētākas nekā aiz robežas.

Tomēr ne tikai pierobežā igauņi iepērkas. Viņi ir bieži visi arī Rīgas veikalos. Kāds tirdzniecības centra „Alfa” pārdevējs Kasjauns.lv teica: „Sevišķi jau svētdienas pievakarēs mūsu veikals ir pilns ar igauņiem. Viņi te piestāj veseliem autobusiem. Pēc visa spriežot, atgriežoties mājās no brīvdienu ekskursijām un ceļojumiem, viņi pa ceļam uz mājām piestāj pie mūsu veikala un iepērkas. „Spice” taču ir pa ceļam uz Igauniju – Brīvības ielas galā jeb Vidzemes šosejas sākumā. Tā kā brīvdienu ceļojumu maršrutu viņi noslēdz kādā Latvijas lielveikalā. Dāmas steidz iepirkt ziedu stādus, bet vīri – dodas uz „Rimi” pēc lētā šņabja un desas”.

Alkohola veikals Ainažos, kuru bieži apmeklē igauņi

Pierobežas pilsētiņas zeļ un plaukst – tajās ierodas simtiem igauņu, lai „uztankotos” un uzreiz dotos atpakaļ uz mājām. Tos, kas ...

gallery icon
10