foto: LETA
Ameriks: Krievija ir apvainojusies par atteikumu piedalīties “Nord Stream 2”
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.
Bizness un ekonomika
2017. gada 25. maijs, 08:49

Ameriks: Krievija ir apvainojusies par atteikumu piedalīties “Nord Stream 2”

Kasjauns.lv

Jau vakar izskanēja satraucoša informācija, ka Rīgas ostā pārkrauto ogļu, naftas un minerālmēslu kravu apjoms samazinājies uz pusi. Rīgas osta norāda, ka samazinājums noticis tieši pēc tam, kad valdība aizliedza Ventspils ostai iesaistīties gāzes vada "Nord Stream 2" būvniecības projektā.

Jau ziņots, ka vēl šā gada martā uz ostām Ventspilī un Rīgā bija nosūtīti 1,2 miljoni tonnu kravu, bet līdz maija vidum tie ir tikai 45,7 tūkstoši tonnu.

Strauju kravu apjomu strauju sarukumu apstiprināja arī Rīgas brīvostas Mārketinga departamenta direktors Edgars Sūna.

“Meduza.io”, atsaucoties uz ziņu aģentūru “Reuters”, ziņo, ka saskaņā ar deviņu dažādu avotu informāciju, Krievijas Dzelzceļš atsakās saskaņot lielāko daļu operatoru pieteikumu par kravu sūtīšanu uz Latvijas ostām.

Viens no avotiem pieļāvis, ka šāda rīcība saistīta ar Latvijas atteikumu piedalīties gāzes cauruļvada “Nord Stream 2” projektā. 

Kā ziņots, "Nord Stream 2" būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā. Būvniecības ierosinātājs - "NordStream AG2" - plāno izbūvēt gāzes vadu Baltijas jūrā no Krievijas līdz Vācijai, šķērsojot Somijas, Zviedrijas un Dānijas ekskluzīvo ekonomisko zonu un Dānijas teritoriālos ūdeņus.

Pilna ziņa lasāma portālā "lsm.lv"