foto: Veronica Garbutt/REX/ Vida Press
Uz vairāk nekā mēnesi slēgs Viļņas lidostu
Jūlija vidū uz mēnesi tiks slēgta Viļņas starptautiskā lidosta, kura laikā tiks rekonstruēts lidostas skrejceļš. Šai laikā lidojumi notiks no Kauņas lidostas, uz kuru lidos arī „airBaltic”.
Tūrisms
2017. gada 24. maijs, 07:31

Uz vairāk nekā mēnesi slēgs Viļņas lidostu

Kasjauns.lv

No 14. jūlija līdz 18. augustam tiks slēgta Viļņas starptautiskā lidosta un šai laikā teju visi avioreisi, kuri ielido vai izlido no Viļņas lidostas, to darīs no Kauņas lidostas. Šai laikā mūsu kaimiņvalsts lielākajā lidosta notiks skrejceļa rekonstrukcija, ko veiks Latvijas būvfirmu apvienība „A.C.B .”

Arī Latvijas nacionālā aviokompānija „airBaltic”, kas lidoja uz Viļņu, šai laikā nodrošinās reisus uz un no Kauņas.

Gada sākumā Latvijas kompānija „A.C.B.”, kas veic darbus arī Rīgas lidostā, parakstīja vienošanos ar Viļņas starptautisko lidostu par skrejceļa rekonstrukciju gandrīz 19 miljonu eiro vērtībā. Rekonstrukcijas laikā plānots atjaunot skrejceļa virsmu, kā arī nostiprināt skrejceļa pamatu un veikt tā termoizolāciju. Papildus tiks uzbūvēta jauna drenāžas un lietus ūdeņu novākšanas sistēma, kā arī rekonstruēta signāluguņu un to vadības sistēma.

Ja plānojat ceļot no vai uz Viļņas lidostu no 14. jūlija līdz 18. augustam, rezervējot aviobiļeti uzmanīgi pārbaudiet kāda lidosta ir norādīta rezervācijā – sistēma automātiski pārslēdz no Viļņas lidostas (lidostas kods - VNO) uz Kauņas lidostu (lidostas kods – KUN). Daudzas aviokompānijas piedāvā izlidošanu vēl no Viļņas lidostas, bet atgriešanās būs jau Kauņas lidostā.

Lidostas darbību tiek plānots atjaunot 18. augustā, bet jāatzīmē, ka dažas aviokompānijas atsāks savus lidojumus no Viļņas tikai septembrī.