foto: Diāna Lozko/LETA
"Vikinglotto" ievieš vienotu spēles veidolu un laimesta izspēles nosacījumus
Tagad visās astoņās dalībvalstīs loterijai būs vienots logo un nosaukums "Vikinglotto".
Bizness un ekonomika
2017. gada 20. maijs, 20:55

"Vikinglotto" ievieš vienotu spēles veidolu un laimesta izspēles nosacījumus

LETA

Loterija "Vikinglotto" visās dalībvalstīs ievieš vienotu spēles veidolu un laimesta izspēles nosacījumus, informēja VAS "Latvijas loto" pārstāve Aiga Roziņa.

Pamanāmākās izmainās ir saistītas ar nosaukumu, kas turpmāk rakstāms kopā - "Vikinglotto". Iepriekš loterijas spēlētājiem Latvijā šī spēle bija zināma ar nosaukumu, kur abi vārdi rakstāmi atsevišķi - "Viking Lotto".

Jautāta par "Latvijas loto" ieguldījumiem jaunā standarta ieviešanai, Roziņa neatklāja summu, jo tā esot komercinformācija. Taču viņa norādīja, ka līdzekļi bija jāiegulda spēles programmnodrošinājuma izstrādē terminālos un mājaslapā.

Lai arī visas astoņas dalībvalstis - Norvēģija, Zviedrija, Dānija, Islande, Somija, Igaunija, Lietuva un Latvija - kopīgi rīko vienu loteriju, katrā valstī šai spēlei līdz šim bija atšķirīgs veidols un arī laimestu izspēles nosacījumi, atzīmēja Roziņa.

Piemēram, Dānijā šo spēli pazina kā "Ondsdags Lotto", savukārt Zviedrija nepiedalījās "Laimīgā skaitļa" laimesta uzkrājuma veidošanā, tāpēc Zviedrijā "Vikinglotto" bija neliels produkts ar neievērojamu galveno laimestu. Tagad visās astoņās dalībvalstīs loterijai būs vienots logo un nosaukums "Vikinglotto", kā arī visas astoņas valstis piedalīsies lielā laimesta uzkrājuma veidošanā.

Tā kā šī ir starptautiska loterija, kurā lielo laimestu uzkrājums tiek veidots sadarbībā ar pārējām dalībvalstīm, tad viens no izaicinājumiem bija panākt vienošanos visās astoņās valstīs, atzina Roziņa.

Viņa arī skaidroja, ka līdz ar izmaiņām ir palielināts arī laimestu fonds - no 48% līdz 50% no pārdošanas apmēra, kā arī klāt nākušas divas laimestu grupas. "Tas nozīmē, ka laimētāju skaitliski būs vairāk, un miljonu laimesti lielāki, jo uzkrājuma prognoze par "6+1" skaitļu kombināciju katru nedēļu būs vismaz trīs miljoni eiro," teica Roziņa.

"Vikinglotto" Latvijā tiek spēlēts kopš 2011.gada. Šī ir loterija, kurā Latvijas iedzīvotājam izdevies gūt vēsturiski vislielāko laimestu - 2016.gada novembrī kāds kungs no Rīgas reģiona laimēja 815 001 eiro.

Jau ziņots, ka "Latvijas loto" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 29,318 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,8% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 24,2% un bija 5,001 miljons eiro.

"Latvijas loto" pilnībā pieder valstij, un tam vienīgajam ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.

VAS "Latvijas Loto" organizē 14 momentloterijas un skaitļu loterijas "SuperBingo", "Eurojackpot", "Vikinglotto", "Latloto 5 no 35", "Loto 5" un "Keno", kā arī divas papildspēles "Džokers" un "Džokers 7".