Darbinieks: "Ar uzņēmumu būs cauri." Vislielākā rūpnīca Daugavpilī masveidā atlaiž strādniekus
"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" kopš marta atlaidusi vairāk nekā 80 darbiniekus. Uzņēmuma telefoni uz zvaniem neatbild.
Bizness un ekonomika
2016. gada 30. maijs, 09:14

Darbinieks: "Ar uzņēmumu būs cauri." Vislielākā rūpnīca Daugavpilī masveidā atlaiž strādniekus

Jauns.lv

Vilcienu remontētājs "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" kopš marta atlaidusi vairāk nekā 80 darbiniekus, pirmdien vēsta Latvijas Radio.

Pastāv bažas, ka optimizācijas dēļ šajā uzņēmumā notiks strādājošo masveida atlaišana. Šis ir Daugavpilī lielākais uzņēmums, kur strādā vairāk nekā 500 cilvēku.

Trauksmi par DLRR nākotni vietējos pilsētas interneta vietnēs, tiesa lielākoties anonīmi, vēl pirms vairākiem mēnešiem sāka celt uzņēmumā strādājošie. Bažas ir par masveida atlaišanu un uzņēmuma likvidāciju.

"Ar uzņēmumu būs cauri. Manu ceļamkrānu jau nojauca. Tagad tas ir igauņu nopirkts uzņēmums, viņi te saimnieko. Viens no tiem ir "Skinest". Mums Latgalē vairs nekā sava nav. Viss tiek izpārdots. Mums doma, ka šis uzņēmums bankrotēs, visu izpārdos un tam būs mūsu Daugavpils ķīmiskās šķiedras uzņēmuma liktenis. Vai izved iekārtas, nezinām, ja to dara, tad ļoti klusi," Latvijas Radio stāstīja viens no uzņēmuma darbiniekiem.

Savukārt uzņēmuma telefoni uz zvaniem neatbild. Caurlaides telpā apsardzes darbinieki stāstīja, ka rūpnīca darbojas. Strādnieki uz darbu iet un situācija pat uzlabojoties.

"Agrāk mums te bija problēmas, jo tās sankcijas un nebija ražošanas, bet tagad, šķiet, sāk viss stabilizēties. Jau kaut kāda rosība notiek un galvenais, ka algas maksā," Latvijas Radio teica cits uzņēmuma darbinieks.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils filiāles vadītājs Valērijs Kononovs Latvijas Radio stāstīja, ka darbinieku atlaišana ir sākusies, taču ne masveidā.

NVA strādnieki sākuši vērsties no marta, un viņu skaits nav mazs, taču pagaidām neesot runa par kolektīvo atlaišanu. No 1.marta līdz 24.maijam NVA reģistrēti vairāk nekā 80 bijušie rūpnīcas darbinieki – elektriķi, atslēdznieki, montētāji un citi.

2015.gadā "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" strādāja ar 27,483 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 2,2% mazāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 27% un bija 509,6 tūkstoši eiro.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums "Skinest Rail" – 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas "Severstaļtrans" uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums "Spacecom", kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē "Nasdar Riga" otrajā sarakstā.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA