Karjera pārdošanā – sākt domāt citādāk
"Mani pārsteidza tas, cik ļoti cilvēkiem patīk runāt par savu biznesu..."
Bizness un ekonomika
2016. gada 5. jūlijs, 08:00

Karjera pārdošanā – sākt domāt citādāk

Jauns.lv

„Pārdošanā nav robežu, kur apstājas izaugsme,” apgalvo 31 gadu vecā Ingrīda Pučeite, informācijas grupas „Latvijas Tālrunis” Mārketinga un digitālo risinājumu Pārdošanas speciāliste. Iepriekš darbojusies kā pirmsskolas skolotāja, viesmīle un pasākumu organizatore, Ingrīda uzdrīkstējusies radikāli mainīt savu dzīvi un aicina arī citus izkāpt no ierastajiem rāmjiem.

Kā Tev ikdienā izdodas vienmēr būt tik pozitīvai un smaidīgai? Kāda ir Tava recepte?

Es vienkārši tāda esmu jau no bērnības. Jau maziņa būdama, biju liela palaidne un uz visiem rājieniem reaģēju ar smaidu. Pat tad, kad mani ielika kaktā, bez jautrības un smiekliem neiztiku.

„Es nebaidos no kritikas un pārmaiņām – ja

kaut kas neizdodas, tas nekas – no visa var iegūt kaut ko pozitīvu .”  

Man patīk ātrums un nemitīga kustība, tādējādi visas nebūšanas, kas notiek, ātri vien pazūd, un tu atkal esi nākamajā posmā un atkal virzies uz priekšu.

Kā Tu no bērnudārza skolotājas un viesmīles profesijas nokļuvi „Latvijas Tālruņa” komandā?

Man ir ļoti liels prieks, ka esmu šeit – pavisam citādā sfērā. Tās ir radikālas pārmaiņas no manas ierastās vides. Iepriekš es strādāju bērnudārzā par skolotāju 4-6 gadus veciem bērniem. Es ik dienas darīju vienu un to pašu, plānoju savu dienu, pakārtojot to bērniem. Līdz es sapratu, ka man vairs šajā jomā nav ko darīt, nav kur augt. Pēc 13 veltītiem gadiem bērnu skološanā, lēmums par aiziešanu patiesībā atnāca kaut kā ļoti dabiski - sapratu, ka man gribas vēl kaut ko un kaut ko vairāk. Es sapratu, ka līdzšinējās darba vietās esmu noteiktā rāmī, no kura nav iespējams izkustēties uz priekšu. Man bija vajadzīgas radikālas pārmaiņas, un es nolēmu būt atvērta visam jaunajam un nezināmajam. Lai gan mans priekšstats par pārdošanu tolaik nebija sevišķi atbilstošs realitātei, nolēmu  pieteikties darbā. Latvijas Tālrunis darbojas mediju sfērā, un šī nozare man šķita ļoti aizraujoša.

Pastāsti par savu ikdienu, kas ir tas, ko Tu dari?

Pirmo mēnesi es pavadīju absolūtā sajūsmā – man viss tik ļoti patika, ka es nevarēju beigt brīnīties par notiekošo.  Šis darbs man ļoti patīk. Katru dienu es braucu uz darbu, un mans ofiss ir mana mašīna. Šeit ir brīvība, kas iet roku rokā ar lielāku atbildību – ir vairāk jāplāno un vairāk jādomā. Kad man cilvēki jautā „Ko tu īsti dari?”, es atbildu „Mans darbs ir kā atpūta.”. Es varu augt, varu nemitīgi kaut ko mācīties, uzzināt daudz ko jaunu un apgūt līdz šim vēl nezināmus darbības veidus un biznesa procesus.

Nereti nākas dzirdēt dažnedažādus stereotipus par klientiem. Ko Tu vari pastāstīt par saviem klientiem?

Tas ir tik vienkārši, pajautāt klientam: „Kas ir tas, ko tu īsti dari?”.

Taisnība vien ir tiem, kuri saka, ka ir jāprot saklausīt, ko runā klients. Tev jāspēj iedziļināties viņa biznesā – mani pārsteidza tas, cik ļoti cilvēkiem patīk runāt par savu biznesu, un tev ir jāsaprot, cik viņam tas ir būtisks.

Jo vairāk tu iepazīsti viņa biznesu, jo lielākas ir tavas iespējas piemeklēt pareizākos risinājumus – atklāt nišas, kurās biznesu iespējams uzlabot, piedāvāt dažādus risinājumus – piemērotu reklāmu, saturiski pareizu informāciju internetā, mājaslapas izstrādi – mēs piedāvājam dažādus risinājumus, piemeklējot tos katram klientam individuāli.

Kas ir Tavs resurss un palīgs ikdienas darbā?

Man palīdz mans optimisms un pozitīvisms, un tie ir lipīgi – cenšos ar to aplipināt arī savus klientus! Vēl ļoti būtisks man ir Latvijas Tālruņa komandas atbalsts. Mums ir lieliski nodaļu vadītāji un direktors. Pirms kāda laika, sēžot pirmajā seminārā, es ilgi nevarēju saprast, kurš tad īsti no visiem ir direktors – visi darbinieki ir līdzvērtīgi vienotā kolektīvā. Savu komandu es salīdzinu ar peldriņķi – nonākot grūtībās, es zinu, ka kolēģi neļaus man noslīkt. Vēl viens resurss - mūsu lieliskais laikmets, kurā mūs ne mirkli nepamet kolēģu virtuālā klātbūtne, kas ir būtisks atbalsts gan ikdienā, gan sarežģītās situācijās.

Kad Tu raugies savā nākotnē, ko Tu tur redzi?

Es vēlos augt un izaugt, iemācīties daudz ko jaunu un iemācīt svarīgo citiem.

„...iemācīt svarīgo citiem. Pārdošanā es neredzu robežu, kur apstājas izaugsme.”

Es sāku domāt citādāk, un tas mani virza uz priekšu!

Ja Tu vēlies strādāt kopā ar Ingrīdu, PIESAKIES!


Reklāmas raksts sadarbībā ar „Latvijas Tālrunis” / Publicitātes foto