Pasākumu vadības studijas "Turībā" – durvis uz straujāk augošo nozari pasaulē
Pasākumu organizēšanas aģentūras Alise Kolosova Boutique Event Planning īpašniece Alise Kolosova un Turības studente Vaiva Ribaka.
Bizness un ekonomika
2016. gada 12. jūlijs, 16:00

Pasākumu vadības studijas "Turībā" – durvis uz straujāk augošo nozari pasaulē

Jauns.lv

Pasākumu plānošana un organizēšana ir šobrīd pasaulē straujāk augošā nozare. Ik gadu darba vietu skaits šajā nozarē palielinās par 44%.

Pieprasīta un augoša nozare

Pamatojoties uz esošajām tirgus tendencēm un pieprasījumu tūrisma jomā, Biznesa augstskola Turība piedāvā apgūt studiju programmu, kas ASV, Kanādā un Rietumeiropas valstīs jau guvusi ļoti lielu popularitāti. Starptautiskā tūrisma fakultātes īstenotās studiju programmas „Lietišķo un rekreatīvo pasākumu vadība (pasākumu producēšana)” popularitāte jauno studentu vidū ar katru gadu pieaug.

Zināšanas + izpratne + noderīgi kontakti

Studiju programmā iespējams apgūt nepieciešamās zināšanas un nostiprināt prasmes, lai veiksmīgi veidotu biznesu populārākajās tūrisma apakšnozarēs. „Mēs piedāvājam iegūt trīs vienā - teorētiskas un praktiskas zināšanas interesantā jomā, sapratni, kā attīstīt biznesu tajā, un kontaktus, kas noder, veidojot karjeru šajā nozarē,” stāsta Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāne Agita Doniņa.

Prakse Latvijas un ārvalstu lielākajos uzņēmumos

Programmas „Lietišķo un rekreatīvo pasākumu vadība (pasākumu producēšana)” studenti prakses laikā apgūs iemaņas gan Latvijas prestižākajos tūrisma jomas un pasākumu organizēšanas uzņēmumos, gan arī ārvalstu uzņēmumos, piemēram, Hilton tīkla viesnīcās vai citos uzņēmumos Spānijā, Grieķijā un Turcijā.

Saistoši studiju kursi

Studiju programmā iekļauti daudzi interesanti studiju kursi, piemēram, izdzīvošanas vadība, sociālā psiholoģija, brīvā laika organizēšana, scenārijs un režija, pasākumu vizuālais noformējums, lietišķā etiķete, kultūras pasākumu organizēšana u.c. Tāpat notiek arī sporta (fitnesa) un aktiermeistarības nodarbības, tiek apgūts, kā notiek mediju komunikācija. Lai arī šī darba esence ir radošums, būtiska ir arī precīza plānošana, finanšu vadība un atbilstošs mārketings. Studiju laikā studenti nostiprina un pilnveido savas profesionālās angļu valodas zināšanas, tāpat ir iespēja apgūt arī otru svešvalodu.

Pasniedzēji – nozares profesionāļi

Nodarbības vada pasniedzēji, kas ir savas nozares profesionāļi, piemēram, koncertaģentūras FBI direktore Brigita Rozenbrika, kuras pieredzē ir arī tādi pasākumi kā „Rīga-800”, „Eirovīzija” un dažādu pasaules mēroga mākslinieku koncerti. B. Rozenbrika stāsta: „Studentiem, kuriem vadu lekcijas, cenšos nodrošināt iespēju iepazīties ar visdažādāko kultūras pasākumu sagatavošanas procesu un norisi, tādēļ paralēli lekcijām viņiem ir iespēja apmeklēt koncertus, lai klātienē redzētu unikālu tehnoloģiju izmantošanu un iepazītu gan vietējo, gan ārvalstu profesionāļu darbu.”

Iespēja producēt pasākumus vai veidot savu uzņēmumu

Absolvējot studiju programmu „Lietišķo un rekreatīvo pasākumu vadība (pasākumu producēšana)”,  speciālistiem ir visplašākās karjeras iespējas. Apgūstot nepieciešamās zināšanas, jaunie speciālisti var strādāt uzņēmumā, kas nodarbojas ar lietišķo, kultūras vai rekreatīvo pasākumu organizēšanu, tāpat var nodibināt savu uzņēmumu un plānot un vadīt sporta un aktīvā tūrisma pasākumus, kā arī organizēt lietišķus kongresus, konferences un sanāksmes. Iegūtais grāds un specializācija atbilst tam, lai studiju programmas absolvents varētu vadīt arī tūrisma un viesmīlības uzņēmumus.

Studiju programma sniedz iespēju gūt pieredzi no nozares profesionāļiem – ekspertiem pasākumu plānošanā un īstenošanā, iemācīties pasaules teoriju pielietot praktiskā darbā pasākumu organizēšanā, izveidot pasākumu, kas var kļūt par atpazīstamu zīmolu visā pasaulē, kā arī iemācīties veidot pasākumus tā, lai tie kļūtu ne tikai par izklaidi, bet arī par peļņu nesošu biznesu.

Turība - praktiski labākā augstskola Latvijā! Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība/publicitātes foto